Verborgen wereld, 100 kleurmysteries

1

Van uitgeverij de Lantaarn ontvingen wij Verborgen wereld, 100 kleurmysteries, om uit te testen en hiervan een recensie te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij de Lantaarn natuurlijk hartelijk bedanken.

2

Informatie die op internet te vinden is: 100 kleurmysteries. Met stift, fineliner of kleurpotlood leg je de prachtigste taferelen bloot… Dankzij de kleurcodes onder aan elke kleurplaat weet je welke kleur elk vakje moet krijgen. Zo ontdek je geleidelijk welk onderwerp er schuilgaat op die bladzijde. Laat je lekker aan de hand nemen door de kleurcodes, maak je hoofd leeg en herontdek wat je als kind al wist: kleuren is fantastisch!

Ik mocht een recensie schrijven over het kleurboek Verborgen wereld, 100 mysteries. En inderdaad het zijn mysteries in een verborgen wereld. Als je het boek openslaat, zie je alleen maar vakjes en puntjes. Er staan 77 platen in met kleuren op nummer en 23 platen om van punt naar punt te tekenen. Onder aan de kleurplaten staan de kleuren met nummers die je voor die kleurplaat moet/kunt gebruiken. Als je eenmaal aan het kleuren bent, zie je langzaam maar zeker het resultaat verschijnen.

Achter in het boek, staan van de kleur op nummer platen, de oplossingen. Van de punt naar punt platen  staat alleen omschreven wat het moet worden.  Dit vind ik wel jammer, maar van de andere kant blijft dit dan natuurlijk extra verrassend.
Wel vond ik het moeilijk om de juiste kleuren erbij te zoeken. Je hebt, wil je alles volgens de aangegeven kleuren inkleuren, wel veel verschillende soorten kleuren nodig.
12

De eerste kleurde ik met normale viltstiften. Jammer is dat je met viltstiften altijd strepen blijft zien. Maar de viltstiften kleurden wel fijn op dit papier.
3

De tweede kleurde ik met potloden. Dit vond ik iets wat minder fijn kleuren. Maar ik ben persoonlijk ook niet zo’n potlood-fan.

4

De derde heb ik met spectrum Noir markers gekleurd. Het nadeel is dat deze altijd doordrukken, dus de achterzijde niet meer te gebruiken is. Dit kleurde overigens wel erg fijn. Het papier slurpt de inkt niet op en de inkt vloeit nagenoeg niet uit. Gelukkig had ik nu keuze uit 120 kleuren, maar nog is het dan erg goed zoeken welke kleuren overeenkomen met de aangegeven kleuren.

De kleurplaten lijken in eerste instantie heel moeilijk door de vele vakjes. Maar als je goed kijkt, lopen veel vlakken in elkaar over. Toch kun je niet in één keer door kleuren, want dan wordt je verrast door een vakje met net een ander nummer. Het is dus wel een werkje waar je je aandacht bij moet houden.
7

Van punt naar punt is ook een aandachtig werk. En ik heb hem, tussentijds, even aan de kant moeten leggen, omdat ik er een beetje scheel van werd. Toch is het leuk om er aan te beginnen en lieverlee te zien wat het wordt.
8

Conclusie: Het is inderdaad, zoals de titel zegt, een verborgen wereld met 100 mysteries. Hier heb je echt urenlang plezier van, omdat geen enkele plaat 1, 2, 3 gekleurd of getekend is. Voor ontspannen te kleuren, zal ik hem niet voor de dag pakken, omdat je toch erg geconcentreerd moet blijven. Maar om je gedachten te verzetten, is het een prima boek. Wel denk ik dat je veel verschillende kleuren nodig hebt, omdat bij sommige kleurplaten, je van één kleur al vijf verschillende tinten moet hebben. Als je van kleuren én puzzelen houdt, is dit echt een boek om in je verzameling te hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verborgen wereld, 100 kleurmysteries
Auteur: Jérémy Mariez
Uitgeverij: RuitenbergBoek
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 215 x 299 x 15 mm
ISBN: 9789461885296
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

3 thoughts on “Verborgen wereld, 100 kleurmysteries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *