MIKS kaartenset

12032037_10207205417794943_3449612603933123045_n

Van Karin Huiberts van MIKS ontvingen we een set kaarten om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Karin natuurlijk hartelijk bedanken.

Deze set kaarten bevat 12 vrolijke in te kleuren kaartjes.

Naast de kaartenset met de teksten die we van MIKS ontvangen hadden, hadden we ook een set vrolijke kaartjes gekregen. Ik ben ze meteen eens gaan bekijken. Van deze kaarten heeft MIKS eerder al  kleurplaten uitgebracht en deze heeft ze dus nu als kaartjes om te versturen gemaakt.

SAM_0591

De kaartjes zijn vrolijk om te zien en de kaart met de sterren sprak mij meteen aan. Deze ben ik dus ook meteen gaan kleuren. Ik heb deze met stift gekleurd en heb hierbij gekozen voor de Tombow ABT dual brush markers. Deze kleurden erg fijn op dit papier en de kleur wordt ook mooi weergegeven. Ook als je meerdere keren over een stukje gaat heb je geen last van doordrukken. En het papier blijft mooi. Er is gekozen voor een goede papier kwaliteit.

SAM_0580

Hierna heb ik natuurlijk ook gekozen om een kaartje te kleuren met potloden. Dit kaartje heb ik gekleurd met de Stabilo color kleurpotloden. Dit zijn zachte kleurpotloden en de kleur werd makkelijk af gegeven. Ik wilde uitproberen hoe het werken met de derwent blenderpotlood ging en dit werkt heel goed. Ik heb hierna ook meteen de Derwent blenderpen getest en ook deze kon ik moeiteloos gebruiken. Het papier blijft gewoon goed. Dit is echt fijn aangezien ik toch graag met het blenderpotlood en pen werk. Ik heb de achtergrond afgewerkt met Van Eyck pastelkrijt en dit hechtte makkelijk op de achtergrond en ook hierbij wordt de kleur goed weergegeven.

SAM_0582logo

Op de achterkant heb je genoeg ruimte om de adresgegevens en een uitgebreide boodschap voor de geadresseerde te schrijven.

SAM_0590

De kaartjes zijn van een hele goede kwaliteit en je kunt er met verschillende materialen op werken. Enige kleine minpuntje van deze kaartjes vind ik, is dat het copyright op de voorkant van de kaart staat. Dit doet naar mijn gevoel ietwat afbreuk aan de kaartjes, echter snap ik dat dit vanwege bescherming van de copyrights van MIKS is. Ik zou zelf de naam gekaderd hebben waardoor je dit een stukje makkelijker gekleurd krijgt, echter het liefst zou ik helemaal geen naam op de voorkant zien. Deze staat namelijk ook nog op de achterkant.

SAM_0588

Conclusie: Het zijn hele vrolijke kaartjes, die met verschillende materialen goed in te kleuren zijn. Het papier is van een goede dikke kwaliteit. Ook bij het gebruik van een blenderpotlood of -pen blijft het papier goed. Het enige kleine minpuntje is dat het copyright van Miks aan de voorkant van de kaart staat. Maar hier heb ik zo goed mogelijk omheen gekleurd.

De kaartjes kosten € 0,75 per stuk en per 12 stuks € 7,50 excl. verzendkosten en zijn te bestellen bij Karin Huiberts.

 

One thought on “MIKS kaartenset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *