Feel good

1

Van uitgeverij de Lantaarn bv kregen we het kaartenboekje Feel good toegestuurd om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Uitgeverij de Lantaarn natuurlijk voor bedanken.

2

Informatie die op internet te vinden is: Kleuren is ontspannend Van deze prachtige themakaarten heb je dubbel plezier. Bewaar deze kaarten in het boek om ze op een later moment nog eens te kunnen bekijken of maak iemand blij door hem of haar een unieke kaart toe te sturen! Tussen de dertig verschillende afbeeldingen zit voor iedereen wel een passende kaart!

Ik mocht een recensie van Feel good schrijven. Dit zijn ansichtkaarten om te kleuren voor volwassenen. Ik heb al verschillende andere ansichtkaarten gekleurd. Dit waren echter mandala’s en “gewone” kleurplaten. Op deze 30 ansichtkaarten staan allemaal teksten met figuren om te kleuren eromheen. Dit is toch wel erg leuk. Voor iedereen zit er wel een leuke kaart bij om te kleuren, als ook een geschikte kaart voor (bijna) iedere gelegenheid of een wens die je zou willen versturen.

De eerste heb ik met Spectrum noir markers gekleurd. Deze kleurden heerlijk. Het nadeel van alcoholmarkers is wel dat ze altijd doordrukken. Maar aangezien deze kaarten een stuk dikker zijn dan andere kleurplaten valt dit, op deze kaarten, reuze mee. Je kunt achterop nog heel duidelijk je boodschap en adres schrijven.

12042102_897760066969630_645080912_n

De tweede kaart kleurde ik met normale viltstiften. Ook deze kleurden erg prettig op dit papier. Je moet als je een kleur wat donkerder/dikker wil aanbrengen wel even de inkt laten drogen, anders rult het papier een beetje, maar door het even te laten drogen, geeft dit geen problemen.

12041775_897760060302964_1398398551_n

De derde kaart heb ik met Spectrum noir kleurpotloden gekleurd. Dit vond ik iets minder prettig. De potloden geven het pigment niet echt lekker af op het papier. Maar met enig geduld en wat vaker over het papier gaan kun je ze toch goed kleuren.

12047545_897760056969631_1134230823_n

Op de achterzijde staat ook duidelijk een ansichtkaart gedrukt, om de naam en adres in te vullen en nog een boodschap te schrijven. Ik zou persoonlijk de kaarten wel in een envelop versturen. Dit om het uitlopen van kleuren (in de regen) te voorkomen.

8

Conclusie: Ik vind het een erg leuke blok met veel verschillende kaarten, tekeningen en wensen. Voor ieder wat wils. Het papier is lekker dik, dus voor bijna alle kleurmaterialen geschikt en ook goed te gebruiken om te versturen. Ook als je de spreuken leest wordt je eigenlijk al meteen vrolijk.

Gegevens van dit boek:
Titel: Feel Good
Uitgeverij: RuitenbergBoek B.V.
Aantal pagina’s: 30
Afmetingen: 160 x 160 x 14 mm
ISBN: 9789461885340
Prijs: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *