MIKS Kaartenset met tekst

Bron: Karin Huiberts
Bron: Karin Huiberts

Van Karin Huiberts van MIKS ontvingen we een kaartenset om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te omschrijven.  We bedanken Karin Huiberts hier natuurlijk voor.

Informatie over de kaarten: Gedrukt op 300 grams papier.
op de achterkant is voldoende ruimte om te schrijven, voor het adres en een postzegel.
kaartenset teksten:
Jij bent een topper
Jij bent prachtig
Je bent heel lief
Je bent een schatje
Jij bent de knapste
Ik vind jou heel leuk
Je bent geweldig
Je bent een topcollega
Jij bent altijd gezellig
Dat heb je goed gedaan
Je bent de beste
jij bent mijn rots in de branding.

Toen we de kaarten binnen kregen ben ik natuurlijk meteen gaan kijken wat het voor kaartjes het waren. Wat mij meteen op viel waren de positieve boodschappen op de kaartjes wat ik wel erg leuk vind.

Ik ben hierna gaan kijken welke ik wilde gaan kleuren en dan kijk je toch altijd wat beter naar de kaartjes. Wat mij toen op viel was dat er bij verschillende teksten het design verder hetzelfde was. Dat vind ik zelf op zich een beetje jammer.

SAM_0524

Echter ook hier kun je er natuurlijk voor jezelf een uitdaging van maken door ze met verschillende materialen of verschillende kleuren te maken, waardoor je uiteindelijk toch een heel ander kaartje krijgt.
SAM_0568

Ik heb natuurlijk ook gekleurd om uit te testen hoe dit ging op het papier van deze kaartjes. Ik ben begonnen met stift en heb gekozen voor de Staedtler triplus color. De kleuren worden mooi weergegeven op het papier. De stiften kleurden erg fijn op dit papier.

SAM_0565

Hierna ben ik natuurlijk ook nog met potloden gaan kleuren. Deze keer heb ik gekleurd met de Stabilo Original kleurpotloden. Ook de potloden kleurden erg fijn. En gaven bij weinig druk ook genoeg kleur af. Door de structuur van het papier hecht de potlood ook erg makkelijk op het papier.

SAM_0566

Wat ik jammer vind is dat het copyright op de voorkant van de kaart staat. Dit doet naar mijn gevoel ietwat afbreuk aan de kaartjes, echter snap ik dat dit vanwege bescherming van de copyrights van MIKS is. Ik zou zelf de naam gekaderd hebben waardoor je dit een stukje makkelijker gekleurd krijgt, echter het liefst zou ik helemaal geen naam op de voorkant zien. Deze staat namelijk ook nog op de achterkant.

SAM_0567

Op de achterkant heb je ook genoeg ruimte om de adresgegevens te schrijven en een boodschap te schrijven aan de geadresseerde. Door de papierkwaliteit is de kaart ook goed geschikt om zo op te sturen. Al ben ik zelf altijd bang dat het gekleurde dan doorloopt door bijvoorbeeld regen. Dus je zou hem eventueel in een envelop kunnen opsturen maar dit is eigenlijk niet nodig.

SAM_0572

Conclusie: De kaarten zijn van een goede  kwaliteit met positieve teksten. Wat jammer is, is dat voor een aantal kaarten hetzelfde design gekozen is, hierdoor lijkt het een beetje veel van hetzelfde. Echter hier kun je ook een uitdaging in zien. De verschillende materialen werken erg goed op het papier. Wat een beetje lastig is, is dat het copyright van MIKS op de voorkant staat, en dat deze niet gekaderd is, waardoor je niet goed ziet tot waar je moet kleuren. Ik zou zelf liever zien dat op de voorkant geen reclame zou staan. Op de achterkant staat ook al tweemaal de naam van MIKS. En de achterkant lezen mensen sowieso vanwege de boodschap die er op staat. Je hebt op de achterkant ook genoeg ruimte om het adres en een boodschap aan de geadresseerde te schrijven.

De kaartjes kosten € 0,75 per stuk en per 12 stuks € 7,50 en zijn te bestellen bij Karin Huiberts.

One thought on “MIKS Kaartenset met tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *