Het enige echte Kleurboek voor Volwassenen

Van uitgeverij BBNC het enige echte kleurboek voor volwassenen ontvangen om uit te proberen en hierover een recensie te schrijven. Dit vind ik natuurlijk erg leuk. Hiervoor mijn dank.

Toen de post het pakketje had afgegeven en ik zag wat het was, ben ik meteen gaan bladeren door het boek, ik was namelijk erg nieuwsgierig. Je hoort zoveel positieve dingen en de naam geeft je ook hoge verwachtingen. Op het eerste ogenblik voldoet het boek ook meteen aan de verwachtingen. Veel verschillende kleurplaten. De ene kleurplaat met heel veel details, echt voor diegene die van priegelwerk houdt. De andere plaat is met iets grotere vlakken voor als priegelwerk het niet is voor je. Dus eigenlijk qua kleurplaat echt voor ieder wat wils.

Ik ben begonnen om te kleuren met potloden. Aangezien dit eigenlijk in alle boeken te doen is. Dus hier mee begonnen om ook een beetje vertrouwd te worden met het boek. Het kleurboek is uitermate geschikt voor kleurpotloden en gaf ook een goed resultaat.

Hierna wilde Bryan gaan kleuren met stabilo 68 stiften en  had zich dus een leuke kleurplaat uit gezocht. Hij begon met veel zin te kleuren echter merkte hij al snel dat de stiften toch ietwat doordrukten op de achterkant. Wat erg jammer is aangezien het boek aan twee kanten bedrukt is.  Als de stiften gedroogd zijn, zie je ze nog licht doorgedrukt zitten, echter is hier op zich nog wel over heen te kleuren, maar voor mijn gevoel nodigt de kleurplaat dan minder uit, als je al de kleur van de plaat ervoor er door heen ziet.Wat ik op zich wel vreemd vind, aangezien het boek Het enige echte mandala kleurboek ook door dezelfde uitgever uitgegeven is. En zoals je in mijn recensie hebt kunnen lezen, is dit geweldig papier om ook met stiften te kleuren.

Daarna liep hij tegen het probleem op dat hij aan de kant waar het boek gebonden is, erg lastig met de stiften bij de randjes kwam, waar ik met de potloden ook al tegen aan gelopen was. Waardoor je soms de kleurplaat op de bladzijde er naast aan het mee kleuren was. Wat wel zonde is.

Echter het totaalplaatje is voor mij heel positief. Je kunt urenlang kleurplezier hebben en is voor ieder wat wils. Makkelijk of moeilijk, genoeg keuzes in dit mooie kleurboek.  Wellicht wel handig voor een volgend boek dat er rekening gehouden wordt met kleuren in de randen, en dat er wellicht iets dikker papier gebruikt wordt, zodat de viltstiften niet doordrukken, want het zou zonde zijn als mensen die met viltstift kleuren deze boeken niet zou kunnen gebruiken.

Dit boek is onder andere te koop bij bol.com

0 thoughts on “Het enige echte Kleurboek voor Volwassenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *