100 Creaties Flowers

unnamed

Van uitgeverij De lantaarn bv kregen we het boek 100 creaties flowers om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te zetten.

Informatie die op internet te vinden is:  Speciaal voor bloemenliefhebbers Limited edition! 
Neem een momentje voor uzelf, stap uit de hectiek van het dagelijks leven en maak even tijd vrij voor ontspanning. Het inkleuren van bloementekeningen stemt vrolijk, is rustgevend en bovendien erg leuk. De tekeningen in dit speciaal vormgegeven boek zijn geïnspireerd op het thema bloemen. Maak uw keuze uit de afbeeldingen en kies iets wat bij u of uw stemming past en ga lekker relaxed kleuren.
Deze speciale uitgave in bloemvorm is goed voor vele uren kleurplezier en ontspanning.

Hier eerst wat voorbeelden zodat jullie een idee hebben wat er voor kleurplaten in staan:

Wat ik zeer verrassend vind, is de vorm van het boek. Een keer iets anders nodigt toch wel uit om het te gaan kleuren en allerlei materialen te gaan proberen in dit zeer leuke boek. De platen zijn allemaal enkelzijdig gedrukt dus je kunt met alle materiaal aan de slag want doordrukken heeft geen gevolg voor de eventuele tekening aan de andere kant zoals bij vele andere boeken. De tekeningen zijn voor ieder wat wils, van fijne tekeningen tot wat grovere platen. Het boek is vrij dik maar doordat het gebonden is, laat het zich erg fijn neerleggen om te kleuren. Je zou eventueel de draden erg nog uit kunnen halen om de platen zo los te kunnen kleuren. Op de achterkant staat nog een leuke tekst en dat zeker uitnodigt om je platen weg te geven.

foto 10

Mijn eerste plaat is best een fijne tekening en ik heb deze gekleurd met staedtler fineliner. Het papier kleurt heerlijk en het druk niet door. Erg leuke plaat om te doen.

unnamed 6
Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Derwent inktense kleurpotloden. Dit zijn krachtige, wateroplosbare kleurpotloden voor schets- en intensief kleuren. Breng de kleur puur op en was deze uit met water. Het effect lijkt op gewassen inkt.  Ik heb hiervoor de Caran d’ache waterbrush gebruikt.  Maar ook hier valt het niet tegen. Het papier bobbelt wel iets maar totaal niet storend en is zeker met de bloemen platen een aanrader voor te gebruiken.

unnamed 7
Mijn derde plaat heb ik gekleurd met stabilo 68 en heb daarna met de waterbrush van caran d’ache de stift bewerkt en dan krijg je een mooi aquarel effect.  De achtergrond heb ik bewerkt met softpastel van Van Eijck. Ook dit hecht heel mooi op het papier en geeft een mooi egaal geheel.
unnamed 8
Conclusie: Een erg mooi boek met een verrassende vorm wat uitnodigt om te gaan kleuren. Voor mij persoonlijk was het de eerste keer dat ik bloemen ging inkleuren en je kan het door de diverse moeilijkheidsgraad van de tekeningen makkelijker beginnen en dan zelf gaan oefenen tot je bij de wat moeilijkere platen bent.
In het boek  kun je zeker alle materialen gebruiken en het druk niet door.
Een aanrader voor de “beginnende” kleurder maar zeker ook voor de “gevorderden”.
Gegevens van dit boek:
Titel: 100 Creaties Flowers
Auteur: Shutterstock
Uitgever: De lantaarn b.v.
Aantal pagina’s: 204
Afmetingen: 238 x 244 x 26 mm
ISBN: 9789461885623
Prijs: € 14,99
Dit boek is o.a. verkrijgbaar in Bol.com.

One thought on “100 Creaties Flowers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *