Stabilo 68

e12f9-sam_0110
Van Stabilo hebben we een setje Stabilo 68 gekregen om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te omschrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Het basis gereedschap voor alle aspirant tekenaars. Degene die houdt van tekenen en intense kleuren, wil alleen het beste materiaal. 10 intense kleuren in een kunststof etui.

  • Hoge kwaliteit viltstift met intense kleuren
  • Voor lijnen en grote vlakken
  • Robuuste ronde punt, schrijfbreedte ca. 1 mm
  • Drukbestendige punt
  • Geurloze inkt op waterbasis
  • Geventileerde dop
  • Kan tot 24 uur zonder dop, zonder uit te drogen


De stabilo stiften zijn in de kleurwereld natuurlijk heel bekend en we hebben deze natuurlijk ook voor jullie uitgetest.

Ik ben begonnen te kleuren aan een patroon kleurplaat om te kijken hoe de stiften kleuren.
De kleurafgifte is goed en ondanks dat het best donkere kleuren zijn zie je bij deze kleurplaat geen strepen in het gekleurde. Stabilo gekleurd

Hierna ben ik een kleurplaat uit de kleuragenda 2015 gaan kleuren. Hierbij merkte ik dat de donkerblauwe kleur in het rondje toch ietwat vlekkerig kleurde wat op zich jammer is. Wat wel een voordeel is dat ik absoluut geen last van doordrukken had, dit ligt echter ook vaak aan het papier van een boek en de druk die je op de stiften uit oefent.

SAM_0532

Als laatste heb ik nog een kleurplaat uit het boek “Kleuren voor volwassenen” gekleurd. Hier heb ik enkele lichtere kleuren gebruikt en zie je helaas bij de grotere vlakken wel strepen. Daarom kleur ik dan wel altijd alles dezelfde richting uit en dezelfde stukken zodat je de strepen op het zelfde stuk krijgt.

SAM_0533

Conclusie: De stabilo 68 heeft mooie kleuren en kleurt erg fijn. Bij grotere oppervlakken moet je wel uitkijken met streepvorming maar het is zeker een goede set voor het kleuren voor volwassenen.

Deze stiften zijn in verschillende verpakkingsformaten verkrijgbaar in onze webshop.

One thought on “Stabilo 68

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *