Global Doodle Gems Volume 1

This is the dutch review. If you want to read the English review. Press here.

Via Global Doodle Gems ontvingen wij Global Doodle Gems Volume 1 om uit te testen en een recensie over te schrijven.

SAM_0512

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Global doodle gems kleurboek voor volwassenen is een samenwerking van meer dan 100 artiesten verdeeld over de hele wereld.
We proberen om je met zijn allen een unieke kleurervaring te bezorgen!
Ieder deel van ons boek bevat kleurplaten van 10 artiesten. Door de grote verscheidenheid aan artiesten wordt iedere volwassenen kleurder enthousiast. We wensen je een kleurrijk avontuur…. Met onze eerste uitgave van Global Doodle Gems!


We zullen je eerst wat voorbeelden laten zien zodat je een idee krijgt wat er allemaal in het boek staat:

Ik ben begonnen met door het boek te bladeren om de verschillende kleurplaten te bekijken. Wat me wel meteen opviel is dat sommige platen heel dik gedrukt zijn en anderen heel dun gedrukt dit had van mij wel overal gelijk mogen zijn.

Het boek bestaat uit Chapters (hoofdstukken). Iedere illustrator heeft een eigen hoofdstuk. En op de eerste pagina van het hoofdstuk zie je de naam van de illustrator met een voorbeeld van haar kleurplaten. Daarnaast zie je hier eventueel hun website en/of social media vermeld staan op deze pagina. Het papier voelt wel heel dun aan, dus ik was wel benieuwd hoe dit zou gaan met kleuren. Echter gelukkig zijn de bladzijden enkelzijdig bedrukt. Dus zou het doordrukken, dan is dit niet zo erg.

SAM_0513
Ik heb gekozen om een plaat te kleuren uit Chapter 4 van Karim Benyagoub en ben begonnen te kleuren met de Staedtler triplus fineliners. Het papier is inderdaad dun en drukt dus ook behoorlijk door. Ik zou voor de zekerheid achter de plaat een los vel leggen om door drukken op de volgende plaat te voorkomen. De kleuren drogen wel erg mooi op en het is net alsof de inkt op het papier ligt. Een heel apart effect. De fineliners kleurden wel fijn en gleden makkelijk over het papier.

SAM_0516

Hierna was ik wel erg benieuwd hoe potloden zouden kleuren. Hiervoor heb ik een plaat uitgekozen uit Chapter 8 van Fafahé. Ik ben deze gaan kleuren met de Faber Castell Polychromos. Ook deze potloden kleurden heel erg fijn en gleden makkelijk over het papier. Ook bij weinig druk had je genoeg kleurafgifte. Ook het mengen van 2 kleuren ging uitermate makkelijk.

SAM_0517

Conclusie: Het papier is behoorlijk dun echter doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, is dit geen probleem. Echter bij het kleuren met stift zou ik wel voor de zekerheid een los vel er tussen leggen. De weergave van kleur is bij potloden en bij stiften erg goed. Ondanks dat het papier zo dun is kleurt het echt heel fijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: Global Doodle Gems  Volume 1
Auteur: Global Doodle Gems
Uitgeverij: Global Doodle Gems
Afmetingen: 7x280x216 mm
Aantal kleurplaten: 60
ISBN: 9788799837502
Prijs: $11.69

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *