Global doodle gems volume 2

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Van Global Doodle Gems ontvingen wij Global doodle gems volume 2 en ik (Mariska) mag daar een recensie over maken.

voorkant

Informatie van het internet (vrij vertaald): Global doodle gems volume 2 is een groep van 100+ artiesten van de hele wereld. Wij proberen met z’n allen een je een unieke kleurervaring te bezorgen! Elk volume bied je 60 kleurplaten aan van 10 artiesten om in te kleuren. Door zoveel artiesten krijg je dus ook een heel divers kleurboek, met veel verschillende stijlen en thema’s.Het is daardoor voor elke volwassen kleurder geschikt.Wij wensen jullie veel kleurplezier toe met Global doodle gems volume 2!

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien zodat jullie een idee krijgen van dit kleurboek:

Toen ik dit boek ontving was ik meteen al heel erg gecharmeerd van de mooie voorkant.  Hiermee doe je gelijk al inspiratie op. Wat meteen opviel is dat het papier vrij dun aanvoelt, maar het is enkelzijdig bedrukt, dus ik denk dat het geen kwaad kan. Ik ga dit natuurlijk uittesten en mijn bevindingen hieronder vertellen.

De eerste kleurplaat het ik gemaakt uit hoofdstuk 6, die zijn getekend door Christianne Gerstner. Ik heb hiervoor gekozen omdat de mooie bloemen me aanspreken. Ik heb deze plaat ingekleurd met Faber castell polychromos. Dit ging heel goed, de kleuren kwamen goed op papier. Ik heb gebruikt gemaakt van de lagen techniek, en dat ging ook heel goed. Bij weinig druk kwam er veel pigment op het papier. Later heb ik de lagen egaler gemaakt door middel van een blender potlood van Koh i noor. Ook dit ging heel goed, het papier beschadigde niet. Dat is voor mij al een pluspunt, omdat ik het blenderpotlood heel vaak gebruik.

plaat potlood

De tweede kleurplaat heb ik gekleurd uit hoofdstuk 9, en is getekend door Fizzy Pink. Ik heb gekozen voor deze plaat omdat ik hem heel leuk vond om te zien, en lekker vrolijk. Ik heb deze plaat gekleurd met de Staedtler norris stiften, en met de potloden van Faber castell. De stiften kleurden lekker op dit papier, en ze vlekten niet. Ook gaven ze de kleuren goed af. Ik ben niet echt een stiftenmens, vandaar dat ik de combinatie potlood/stift heb geprobeerd. Dit beviel goed, en ik ben blij met het resultaat. Wat me wel opviel is dat de stiften doordrukten, maar het boek is enkelzijdig bedrukt, dus kan je prima met stiften kleuren. Als je wil kun je er ook nog een blanco vel achter doen, zo ben je altijd zeker dat je niet doordrukt op de onderliggende plaat.

plaat stift

Doordrukken

Conclusie: Ik vond dit een leuk boek om te mogen reviewen. Het boek bied veel variatie qua kleurplaten. Doordat er 10 artiesten zijn heb je keus genoeg afwisseling. Het papier is dun, maar je kan er gewoon met stiften inkleuren, en het blenden met een blenderpotlood gaat ook goed, het papier gaat niet rullen. Ik ben heel erg blij met dit boek, en ik zal zeker nog veel meer gaan kleuren. Ook vind ik dat het boek mooi oogt, en de indeling vind ik ook heel erg leuk. Ik hoop dat jullie na het lezen van deze review een goed beeld hebben gekregen van dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Global doodle gems Volume 2
Auteur: Global doodle gems
Afmetingen: 7x280x216 mm
Kleurplaten: 60ISBN: 9788799837519
Prijs: € 16,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *