Het enige echte luxe kleurboek voor volwassenen

SAM_0492
Van uitgeverij BBNC ontvingen wij het boek “Het enige echte luxe kleurboek voor volwassenen” om uit te testen en een recensie over te schrijven.
SAM_0493
Informatie die op internet te vinden is: In ‘Het enige echte luxe kleurboek voor volwassenen’ staan meer dan 90 prachtige designs om in te kleuren. Van abstracte figuren tot bloemen, planten, dieren, enzovoort. Met de harde kaft blijft dit boek extra lang mooi. Het boek heeft een lekker groot formaat, extra dik papier zodat de kans op doordruk- ken nihil is en een handige ringband, zodat het boek makkelijker open blijft liggen. Deze prachtige luxe editie is een aanwinst voor iedere kleurfan – jong en oud.

SAM_0502
Toen ik het boek in handen had, voelde dit ook heel luxe aan. De kaft is extra dik en maakt een mooie indruk. Als je het boek opent zie je dat er binnen in een ringband zit, doordat het papier iets dikker is merk je wel dat het omslaan van de bladzijden wat moeilijker gaat. De kleurplaten zijn niet tot aan de ringband getekend waardoor kleuren heel makkelijk is en je geen problemen hebt met kleuren aan de binnenrand of bij de ringband. De kleurplaten zijn vergelijkbaar met de kleurplaten uit de enige echte kleurboeken voor volwassenen. Dit vond ik op zich jammer, omdat dit eigenlijk niks aparts is, terwijl ik hier toch ook wat meer specialere kleurplaten verwacht had.

SAM_0496

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren in dit boek om te kijken of niet alleen de uitstraling luxe is. Ik ben begonnen te kleuren met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de tombow ABT dual brush pens. Ik heb hier gekozen voor enkele verschillende blauwtinten van de tombows. De stiften kleurden erg fijn op dit papier. En doordat het papier dikker is drukten deze stiften niet door.

SAM_0499
Hierna heb ik gekleurd met potloden, de Faber Castell Polychromos, de potloden gaven op dit papier makkelijk kleur af. Ik heb gekozen om de bloemen te doezelen met een doezelaar (een bij elkaar geperst papieren staafje) en geurloze terpentine ook dit ging moeiteloos op dit papier. Het kleurpigment werd makkelijk verdeeld tijdens het doezelen.

SAM_0510
Hierna wilde ik ook uitproberen hoe het kleuren met alcoholmarkers in dit boek ging. Dus heb ik een plaat gekleurd met Spectrum Noir Markers. Markers drukken altijd door in kleurboeken, echter ik was benieuwd hoe het kleuren zou gaan in dit luxe kleurboek. Het papier is uitermate geschikt voor alcohol markers. De kleuren bloeden helemaal niet en dit is in heel veel boeken wel anders. De markers drukten natuurlijk wel door in dit boek, echter dit gebeurd eigenlijk altijd. De achterkant van de plaat kun je dus niet meer kleuren, maar dat vind ik niet zo erg. Het resultaat van het kleuren met de alcohol markers was ik wel heel tevreden over.
SAM_0497
Conclusie: Het boek is inderdaad luxe te noemen. De kaft is behoorlijk dik en stevig en door de ringband heb je niet het probleem dat je niet tot aan de rand van de kleurplaat kunt kleuren. Voor mij had wel aan de rand van de ringband een lijn getekend mogen worden om het eind van de kleurplaat aan te geven, dit was nu soms wat lastig. Het papier is van een goede dikke kwaliteit, waar je met meerdere materialen heel goed op kunt kleuren. De platen hadden van mij wel wat specialer gemogen.

SAM_0494

Gegevens van dit boek:
Titel: Het enige echte luxe kleurboek voor volwassenen
Uitgeverij: BBNC uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 210 x 297 x 20 mm
ISBN: 9789045318110
Prijs: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *