Global Doodle Gems Halloween Collection Volume 1

Dit is de review in het Nederlands, wil je de review in het Engels lezen? Klik dan hier?

cover
Van Global Doodle Gems ontvingen wij de Halloween Collection volume 1 en ik (Annemie) mag daar een recensie over maken.

Informatie die op internet te vinden is (vrij vertaald): Global Doodle Gems Halloween Collection kleurboek biedt je 52 platen om te kleuren van 26 artiesten. We hebben de koppen bij elkaar gestoken om jullie een unieke kleurervaring te geven! Omdat we een breed scala aan artiesten hebben, bereiken we meer kleurfans! We wensen je een kleurrijke reis… met ons eerste Halloween boek van “Global Doodle Gems”.

Bij het ontvangen van het boek viel me gelijk de mooie dikke kaft op. Goede kwaliteit en prachtig van kleur. Toen ik het boek opende leek het papier uiterst dun. De bladzijdes zijn wel enkelzijdig bedrukt dat vind ik persoonlijk altijd een pluspunt. Ik zal eerst even een paar voorbeelden laten zien zodat we een eerste indruk krijgen van het boek.

Mijn eerste tekening heb ik gekleurd met Koh I Noor Polycolor. Ondanks dat het papier erg dun aanvoelt ging het kleuren met deze potloden super. Het papier blijft mooi, bobbelt niet en de kleur pakt mooi.

Gekleurd 1

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met de Faber Castell Pitt brush en Stabilo 88.
Hier ging in eerste instantie het papier iets bollen door de Stabilo maar als het opdroogt is het papier weer gewoon glad. Het drukt met beide stiften wel iets door, maar door de enkelzijdige bedrukking is dat geen probleem.

Gekleurd 2

Mijn derde plaat is gekleurd met de Faber Castell Polychromos en geblend met de Prismacolor premier. Ook hier totaal geen last van het papier. Ook bij het gebruik van het blender rult het papier niet.

Gekleurd 3

Conclusie: Naar mijn idee, ondanks dat ik persoonlijk niet houd van een boek met een thema, is dit een erg leuk boek met leuke afwisselende platen. Er is van dit boek ook nog een Halloween Volume 2  te koop met weer platen van andere artiesten. Bekijk ze eens op je gemak welke je het meeste aanspreekt of koop ze beide.

Gegevens van dit boek:
Titel: Global Doodle Gems Halloween Collection Volume 1
Auteur: Global Doodle Gems
Uitgeverij: Global Doodle Gems
Afmetingen: 216 x 280 x 6 mm
Aantal kleurplaten: 52
ISBN: 9788799837540
Prijs: $11.69

 

2 thoughts on “Global Doodle Gems Halloween Collection Volume 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *