Leer tekenen nummer 13

SAM_0485Van BPV medien hebben we het tijdschrift Leer tekenen nummer 13 ontvangen om een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Toen ik dit tijdschrift kreeg, ben ik er weer gelijk in gaan bladeren, ik vind het iedere keer weer een interessant blad met leuke leerzame onderwerpen, niet alleen voor tekenaars, maar zeer zeker ook voor kleurders. SAM_0486In dit nummer staat een artikel over pastelkrijt. Pastelkrijt is ook ideaal om bijvoorbeeld achtergronden mee te kleuren. In dit artikel worden de verschillende mogelijkheden aangegeven en ook omschreven wat je voor soorten pastel je hebt, bijvoorbeeld krijt en potloden.

SAM_0487Ook krijg je in dit nummer een handige stap voor stap uitleg over hoe je op een makkelijke manier een uil kunt tekenen met fineliner. Er wordt iedere keer bij een stappenplan uitgelegd welke materialen je nodig hebt, wat dus ook fijn is zodat je nooit materiaal tekort komt als je bezig bent.
SAM_0488

Zo heb je in 10 stappen een mooie uil getekend. Het lijkt natuurlijk heel makkelijk, maar je moet natuurlijk wel een beetje feeling voor tekenen hebben om dit voor elkaar te krijgen.

SAM_0489Ook leren we in dit nummer erg veel over licht, schaduw & ruimte, waardoor je leert, hoe je schaduw kunt creëren en hoe je bij het tekenen of kleuren gebruik kunt maken van het licht en zo een bepaalde lichtinval kunt creëren op een tekening. Schaduw kun je vaak heel makkelijk creëren door kleine stukjes iets donkerder te maken, waardoor je tekening een stuk levendiger over komt.

SAM_0491Een van de andere onderwerpen is een blikvanger te tekenen en kleuren namelijk het oog. In het oog ligt zoveel emoties verborgen waardoor je een hoop weerspiegeling in het oog kunt maken. Het oog is altijd vochtig waardoor je bij het juiste licht hier altijd ene bepaalde schittering in het oog krijgt.

Natuurlijk staan er nog meer onderwerpen in dit leuke tijdschrift maar ik denk met deze onderwerpen hebben we jullie al een leuke inkijk in dit nummer gegeven.

Door de handige en makkelijk geschreven artikelen in dit tijdschrift wordt het tekenen een extra uitdaging en wordt het extra leuk om nieuwe dingen qua tekenen uit te proberen.

Leer tekenen verschijnt vier keer per jaar. Een los tijdschrift is te koop bij de tijdschriftenhandelaar en kost € 4,90. Je kunt ook een jaarabonnement nemen en kost € 19,60.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *