Global Doodle Gems Halloween Collection Volume 2

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Via Global Doodle Gems ontvingen wij Halloween Collection volume 2 en ik (Claudia) mag daar een review van gaan maken.

unnamed1
Informatie die op internet te vinden is: (vrij vertaald) Global Doodle Gems Halloween Collection kleurboek biedt je 50 platen om te kleuren van 25 artiesten. We hebben de koppen bij elkaar gestoken om jullie een unieke kleurervaring te geven! Omdat we een breed scala aan artiesten hebben, bereiken we meer kleurfans! We wensen je een kleurrijke reis… met onze tweede editie van de Halloween Collectie van “Global Doodle Gems”.

Hierbij wat voorbeelden:

Wat als eerste opvalt is dat het papier dun aanvoelt, maar die mening moet ik bijdraaien na het kleuren, want het papier kleurt heerlijk weg, zowel met stift, kleurpotlood en softpastel. Ook kun je goed blenden. Zo zie je maar dat je eerste indruk soms ook verkeerd kan zijn. Ook is het enkelzijdig gedrukt dus het doordrukken, want dat doet het, is daardoor geen probleem.
Er staan voor ieder wat wils tekeningen in allemaal in Halloween style.
Mijn eerste tekening heb ik gekleurd met Faber Castell pitts brush, Staedtler fineliner en voor de achtergrond heb ik soft pastel van Van Eijck gebruikt. Net wat ik al eerder zei, het kleurt fijn en het soft pastel pakt heel fijn erop. Alleen drukken de stiften door maar doordat het enkelzijdig is gedrukt, geen probleem.
unnamed7

Voor mijn tweede tekening heb ik Faber Castell polychromos, het blender potlood van prismalo en de burnisher van Derwent gebruikt. Met de blender kun je mooi kleuren mengen en egaal maken en met de burnisher geef je een mooie glans aan de kleur.
Ook bij deze tekening kleurt het papier heerlijk en blenden gaat super. Het soft pastel hecht mooi aan het papier.
unnamed8Conclusie:
Op het eerste oog denk je dat het papier wat aan de dunne kant is, maar dat is niet zo. Oké, stift drukt door, maar is niet storend omdat  het enkelzijdig is. Kleurpotlood gaat prima net als het softpastel.
Al met al valt het mij niet tegen en als je van dit soort tekeningen houdt zeker een aanrader !
Gegevens van dit boek:
Titel: Global Doodle Gems Halloween Collection Volume 2
Auteur: Global Doodle Gems
Uitgeverij: Global Doodle Gems
Afmetingen: 216 x 280 x 6 mm
Aantal kleurplaten: 50
ISBN: 9788799837557
Prijs: $11.69

One thought on “Global Doodle Gems Halloween Collection Volume 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *