Kerst, ansichtkaarten kleuren voor volwassenen

1

Al jaren maak ik, Amanda, altijd zelf kaarten, van 3D, borduren enz. Sinds begin dit jaar heb ik het kleuren ontdekt en liggen mijn andere hobby’s eigenlijk stil. Dus dit jaar worden het zelf gekleurde kerstkaarten.

Ik heb hiervoor Kerst, ansichtkaarten kleuren voor volwassenen gekocht en er meteen mee begonnen, omdat ik minimaal deze 30 wil versturen. En mocht het meezitten nog een paar…2

Informatie die op internet te vinden is: Kleuren is ontspannend Van deze prachtige themakaarten heb je dubbel plezier. Bewaar deze kaarten in het boek om ze op een later moment nog eens te kunnen bekijken of maak iemand blij door hem of haar een unieke kaart toe te sturen! Tussen de dertig verschillende afbeeldingen zit voor iedereen wel een passende kaart!

De kaarten zijn 16 x 16 cm en de kleurkaarten zijn qua ontwerp heel divers. Dus voor iedereen zit er wel wat in.
De eerst twee kleurde ik met Spectrum Noir markers. En de klokken in combinatie met Stabilo. Van de markers is bekend dat deze doordrukken, maar omdat ik deze erg fijn vind kleuren heb ik de gok toch gewaagd. 4

Aangezien de kaarten aardig dik zijn (dikker dan normaal papier) drukten deze inderdaad wat door, maar ik vind het niet overdreven storend. Het doordrukken is zo licht, dat je op de achterzijde nog prima je kerstwens kunt schrijven.
3

De kerstballen heb ik helemaal met Stabilo 68 gekleurd. Dit vond ik minder prettig kleuren op dit papier. Als je ergens een tweede keer over heen gaat, gaat het papier, naar mijn idee snel rullen.
Maar deze drukken dan natuurlijk wel niet door.
5

De kerstkrans heb ik met Faber Castell Polychromos gekleurd. Dit kleurt dan weer wel erg fijn. De potloden geven heel goed het pigment aan het papier af. En glijden eigenlijk moeiteloos over het papier heen. De tekst heb ik wel met Stabilo gedaan, omdat ik dit net iets mooier vond overkomen.
6

Conclusie: Zoals ik al schreef, zitten er erg gevarieerde kaarten in. Sommige met wat priegelwerk, maar ook met grotere vlakken. Het papier is dik genoeg, zowel voor het kleuren als voor het versturen. Op de achterzijde staan netjes lijntjes voor naam en adres enz. 10

Echter denk ik dat ik ze persoonlijk toch in een envelop verstuur. Als er wat neerslag op valt, wat niet raar is in de periode voor kerst, kunnen de kleuren uitlopen. Ik denk dat dit te voorkomen is door ze in een envelop te versturen. Maar zonder envelop zijn ze ook zeker heel goed en duidelijk te versturen.
9 8Gegevens van dit kaartenboekje:
Titel: Kerst, ansichtkaarten voor volwassenen
Uitgeverij: RuitenbergBoek B.v.
Afmetingen: 159 x 160 x 14mm
Aantal kaarten: 30
ISBN: 9789461885371
Prijs: € 6,99

Deze kaarten zijn o.a. te bestellen in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *