Meer tangles tekenen

voorkant

Van uitgeverij Librero ontvingen wij het boek “Meer tangles tekenen” om een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we hun natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie van het internet: Eenvoudige droedels krijgen een creatieve, sierlijke vorm met tangletechnieken. In dit boek zie je hoe een simpel lijnenspel uitgroeit tot een betoverend mooie tuin of een wonderwezen dat over de pagina kruipt. Zodra je een paar eenvoudige tangletechnieken en -patronen onder de knie hebt, ben je al klaar voor een ontdekkingsreis vol tekenprojecten met prachtige patronen.
Deze rijg je aaneen tot unieke bloemen, vissen en pauwen, of je maakt hiermee een reeks grappige monstertjes of origamifiguren.
Gebruik de tanglepatronen in dit boek voor je hoogstpersoonlijke alfabet, of je eigen tijdelijke tangletattoos.
De mogelijkheden zijn grenzeloos.

 vb 1

Zoals jullie inmiddels wel weten teken ik heel graag. Toen ik de kans kreeg om dit boek te reviewen wilde ik dit dus maar al te graag! Ikzelf ben razend benieuwd naar dit boek, en kan niet wachten om een review te schrijven. En ook dit keer deel ik graag mijn bevindingen met jullie.

vb 2

Het boek begint met een stukje basis informatie. Zoals, wat is tanglen? En hoe gebruik je dit boek en er staat info over de materialen die je het beste kan gebruiken.
Daarnaast vind je  hoofdstukken, en een stukje over de kunstenaar.

inhoudsopgave

Hoofdstuk 1: Basistangles
In dit hoofdstuk krijg je de basis informatie. Hiermee kun je gelijk al heel veel kanten op. Zo worden er vele lijnen en randen voorgedaan. Ook vind je veel stap voor stap uitleg voor verschillende tangles, met de daarbij horende variaties.

Hoofdstuk 2: Natuurlijke Tangles
In dit hoofdstuk worden de natuurlijke tangles uitgelegd.
Je kunt hierbij denken aan bloemen en planten, maar ook dieren. Het word ook hier weer goed uitgelegd, en het is goed te volgen.
Ook hier stat veel inspiratie, en vele voorbeelden.

Hoofdstuk 3: Letters & Cijfers
In dit gedeelte krijg je veel info over het maken van letter tangles, maar ook initialen, en hoe je de tangles kan versieren. Hier staan vele leuke en interessante voorbeelden bij. Vooral bij gedeelte van de initialen, dat vond ik heel leuk, en dat ga ik in de toekomst zeker nog eens proberen. Ook hier krijg je veel uitleg, en veel inspiratie.

Hoofdstuk 4: Speelse Tangles
In dit hoofdstuk worden de speelse tangles behandeld.
Zo krijg je vele manieren en tangles te zien om bv monsters mee te maken.
Ook dit was een heel leuk hoofdstuk.

Hoofdstuk 5: Sjablonen
In dit hoofdstuk vind je vele sjablonen.
Deze kun je overtrekken, natekenen, en kopiëren.
Als je 1 van die stappen gedaan hebt kun je ze zelf opvullen met tangles. Er staan der vele in het boek, dus je bent er wel even zoet mee.
En als laatste word er nog wat verteld over diegene die dit boek gemaakt heeft.

Mijn tangles:
Ook ik heb dit keer weer iets getekend, en het boek als inspiratie gebruikt.
Ik heb gekozen voor een sjabloon (masker), en een vlinder.
Beide hen ik opgevuld met tangles uit het boek. Ik ben heel blij met het resultaat.

Eigen 1
eigen 2

Conclusie: Ik vond dit een super leuk boek om te reviewen! Er staat zoveel inspiratie in. En ook heb ik weer veel geleerd. Ik vind het een leuk, duidelijk, en goed te volgen boek, wat in mijn ogen geschikt is voor een beginner, maar ook een gevorderde tekenaar. Ik ben heel blij dat ik dit boek mocht reviewen! Deze komt bij mijn andere zentangle boeken te liggen, en zal hem zeker nog vaak gebruiken. Ik kan dit boek zeker aanraden!
Top boek….

Gegevens van dit boek:
Titel: Meer tangles tekenen
Auteur: Penny Raile
Uitgeverij: Librero uitgeverij
Afmetingen: 222 x 296 mm
Aantal pagina’s: 128
ISBN: 9789089985583
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *