Caran d’ache Luminance 6901

luminance40 Ik, Claudia, ga mijn Caran d’ache Luminance 6901, 40 stuks testen.

Potloden openInformatie die op internet te vinden is: De topkwaliteit kleurpotloden van dit moment, vervaardigd uit fsc gekeurd cederhout, met de hoogste lichtechtheidsgraad onder de potloden. Een breed scala aan kleuren met een zeer hoge concentratie pigmenten geven de kleuren hun dekkracht en behoud van intensiteit.

Je kunt aan de doos, verpakking, al zien dat het een “kwaliteits”potlood is. Ze zitten in schuim verpakt en het doosje is van stevig karton. Het ziet er erg luxe uit!lege mandalaAls je de doos openmaakt komt je een heerlijke geur tegemoet en onder het kleuren merk je dat de geur ook vrijkomt.
Ze liggen heel fijn in je handen en de kleuren zijn fantastisch. De kleurafgifte is prachtig. Je hoeft maar een klein beetje aan te zetten en je kunt de kleur ook heel mooi blenden. Mandala bezigIk heb voor het blenden het prismacolor blenderpotlood gebruikt. Je ziet dan ook op de foto de aanzet en wat dan het resultaat is van het blenden. Doordat de luminance een vet potlood is, gaat dit fantastisch.
Mandala bezig 2Bijzondere informatie over deze potloden:

  • Caran d’Ache is het enige merk met een gecertificeerde lichtechtheid volgens de ASTM norm 6901.
  • Van de 76 kleuren bevatten 61 kleuren de meest hoogwaardige pigmenten volgens lichtechtheidsklasse 1.
  • De receptuur van elke kleur is gebaseerd op de allerbeste pigmenten die zich onderscheiden door puurheid, intensiteit en weerstand tegen UV stralen.
  • De potloden worden gemaakt uit duurzaam (FSC-label) Californisch Cederhout.

Mandala klaar

Conclusie: Ik ben zeer verbaasd over het resultaat van deze potloden en ik kan heel zeker zeggen dat ik toch wel gevallen ben voor de Caran d’ache Luminance 6901.
Ze kleuren super, de afgifte is fantastisch en blenden boven verwachting, al met al een super set waar ik zeker nog veel plezier van ga beleven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *