De enige echte kleurdoos voor volwassenen

489e7-voorkant2bkleurdoos

Zoals jullie weten zijn wij kleurambassadeurs voor BBNC uitgevers en krijgen wij de producten van BBNC om te testen en onze bevindingen te beschrijven in een recensie. Deze keer willen we het graag hebben over “De enige echte kleurdoos voor volwassenen”.

Informatie die op internet te vinden is: Voor alle kleurboekenfans is er nu De enige echte kleurdoos voor
volwassenen! Een mooie kleurdoos die perfect bij het design van Het
enige echte kleurboek voor volwassenen past. De 24 kleurpotloden in deze
metalen kleurdoos bieden de perfecte basis om met kleuren aan de slag
te kunnen. Samen met Het enige echte kleurboek voor volwassenen is dit
een ideaal cadeau!

De doos ziet van de buitenkant erg vrolijk uit net zoals het kleurboek voor volwassenen uit de enige echte serie. Dus daarna maar eens de doos opengemaakt om naar de potloden te kijken. Daar gaat het tenslotte om.

d04a2-potloden2bnieuw

De potloden hebben een licht houten kleur met aan de uiteindes de kleur van de potlood, een grijze streep en de tekst Bbnc uitgevers erop gedrukt. Echter de potloden zijn dusdanig gelakt dat ze op mij erg blinkend overkomen, wat ik niet zo heel mooi vind, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Nu ben ik er natuurlijk ook mee gaan kleuren. Want hoe ze uit zien is natuurlijk leuk, maar het belangrijkste is toch wel hoe ze kleuren.

fca9d-gekleurde2bplaat
Ik heb gekozen voor een kleurplaat uit “Het derde enige echte kleurboek voor grote kinderen”. Ik ben begonnen te kleuren, echter merkte ik al vrij snel dat ik vrij hard op de potloden moest duwen om genoeg kleurafgifte te krijgen, dit vind ik behoorlijk lastig omdat ik gewend ben om vrij weinig druk bij potloden te gebruiken. Dus kreeg ik ook al vrij snel kramp in mijn handen bij het kleuren. De kleuren zijn uiteindelijk best mooi, echter doordat je zoveel druk uit moet oefenen krijg je ook kleurverschil in de kleurplaat, wat ik best jammer vind. Je kunt er moeilijk egaal mee kleuren.
4363a-sam_0242
Links in de afbeelding in de boog zit een soort blauw/ donkerpaarse kleur
6116b-sam_0245
Bovenaan links in het kleine vakje en in het vakje vooraan waar aan ik aan het kleuren ben, zit dezelfde blauw/donkerpaarse kleur

Wat ik echter wel heel vreemd vond. Toen ik met de paarse potlood aan het kleuren was, bleek er opeens een soort blauw doorheen te komen. Net of er door het paars een stukje blauw zat in het potlood, wat natuurlijk erg jammer is, want hierdoor krijg je het gevoel alsof je met de verkeerde potlood gekleurd hebt.

60d23-sam_0247

Daarnaast heb ik bovenstaande tekening met 7 kleurpotloden gekleurd echter had ik bij 2 potloden waarbij me regelmatig de punt afbrak en na 1 kleurplaat kleuren is er niet zo heel veel potlood meer over. Wat ik op zich wel jammer vind. Want bij een volgende kleurplaat durf ik deze potloden niet echt meer te gebruiken, bang dat de potlood op is voordat de kleurplaat af is.

39a87-sam_0277

Ik ben hierna toch nog begonnen aan een andere kleurplaat om te proberen of het wellicht aan het papier lag dat ik zoveel druk moest gebruiken om genoeg kleurafgifte te krijgen. Echter helaas ook bij bovenstaande plaat was de kleurafgifte alleen bij veel druk goed. Dus ben ik helaas gestopt met deze kleurplaat omdat de kramp in mijn handen te erg was. Echter hoorde ik van andere kleurambassadeurs dat hun minder problemen hadden, dus ik vermoed dat of ik meer moeite er mee heb, of het kwaliteitsverschil per doos groot is. Echter hoe dit is weet ik dus niet.

De doos kost € 9,95 voor 24 potloden en is o.a. te koop in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *