Eberhard Faber Kleurpotloden met penseel

sam_0121

We kregen van Eberhard Faber een set aquarelpotloden met penseel om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Aquarelpotloden bijzonder geschikt voor schilder- en tekenlessen. Met water te mengen, behouden zowel droog als nat hun intensieve en briljante kleur. Breukvast en makkelijk te slijpen.

sam_0125

De eerste indruk van de potloden leek me iets minder. Het leek op het eerste gezicht dat de potloden van Eberhard Faber wat mindere kwaliteit hadden, echter toen ik begon te kleuren werd deze eerste indruk ruimschoots goed gemaakt. De potloden hebben heel aparte kleurschakeringen. Er zit zelfs een goud/houtkleurige tint bij. 11271204_974421375922430_26419216_nHet is voor mij alleen nog even wennen en moet ik nog wat handigheid krijgen in het gebruik van een penseel, maar doordat ik eerst gewoon met potlood kan kleuren wordt dit wel makkelijker. dsc_1081

De potloden liggen goed op het papier, en hebben een goede grip. De potlood is zachter dan andere (niet aquarel) potloden, waardoor ze ook genoeg kleur afgeven. En je dus maar weinig druk op het potlood hoeft te geven om genoeg kleur te krijgen. dsc_0076
Dit is zeker een potlood die een goede prijs kwaliteitsverhouding heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *