Eberhard Faber set Tekenpotloden

sam_0108We hebben van Eberhard Faber een set Tekenpotloden ontvangen om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

dsc_0071Informatie die op internet te vinden is: Mooie set van 12 stuks schets- en tekenpotloden in bliketui met verschillende hardtegraden. Potlood is 6 kantig, groen gelakt en heeft een breukvaste stift.
Set 12 hardtegraden: 5H, 4H, 3H, 2H, H, HB, B, 2B, 3B, 4B, 5B, 6B.
Vanaf hardheid 2B en lager, ook ideaal voor gebruik op scrapboard.
Lengte potlood 17,5 cm

 

dsc_1076Mijn eerste indruk is dat het een professioneel ogende potloodset is, echter het hout van de punten zien er op het eerste ogenblik broos en brokkelig uit maar de potloden laten zich allen goed slijpen zonder te breken.
dsc_0075Ik ben zelf gewend om met vulpotlood te tekenen, aangezien slijpbare potloden al gauw hun spitse punt verliezen, zo ook deze potloden, maar ze laten zich goed slijpen en ze gaan redelijk lang mee eer ik weer moet slijpen.

Bij het tekenen vind ik de hardere potloden prettiger, want de zachte potloden vind ik meer geschikt voor in te kleuren en schaduweffecten toe te voegen, de zachtere ( B) potloden tekenen niet zo secuur als de H potloden maar de H potloden die zijn weer meer geschikt voor te tekenen en minder om in te kleuren daar ze dan meer streepeffecten geven.
dsc_0067De ligging tussen de vingers is standaard, zoals potloden behoren te zijn. Over het algemeen ben ik erg tevreden over dit product. Ze voldoen aan mijn verwachtingen. En het Groen met Zilveren bovenkant oogt mooi, zakelijk en degelijk.

Deze set Tekenpotloden is o.a. te bestellen bij de Schrijfvriend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *