Eberhard Faber zachte pastelkrijtjes

voorkantVan Eberhard Faber kregen we een setje zachte pastelkrijtjes opgestuurd om uit te testen. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Zacht pastelkrijt. Professionele studio kwaliteit, briljante kleuren. Gemakkelijk te verwerken en tegen licht bestand, bijzonder breukvast. Het krijt is met papier omwikkelt. Afmeting 10 x 10 x 70 mm. Verpakt in kartonnen etui. 12 stuks.

inhoud1Zoals de naam al zegt zijn deze krijtjes een stuk zachter en dit merk je ook gelijk met kleuren. De kleurafgifte is erg goed, je merkt echter wel doordat het zo zacht is dat het krijt eigenlijk los blijft liggen op je papier. Wat ik dus gedaan heb is met een vinger ingewreven in het papier. Dit ging wel goed. De kleuren zijn erg mooi.

Wat mij wel op viel is dat de kleuren erg af blijven geven. Ik denk dat dit krijt vooral geschikt zal zijn om bijvoorbeeld een achtergrond licht in te kleuren. Hiervoor kun je dit krijt wel goed gebruiken.
tekening1Om echte kleine vakjes, zoals vaak bij het kleuren voor volwassenen, in te kleuren zal met dit krijt toch wat lastiger worden.

Daarnaast moet je ook heel goed uit kijken dat je ook niet met je handen door het gekleurde gaat, om vegen in je kleurplaat te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *