Faber Castell Polychromos

kleurdoosVan Thuiskantoor Boekhandel Deurenberg kregen we een set Faber Castell Polychromos mee om te testen. Hiervoor onze dank.

kleurdoos-binnenkantInformatie die op internet te vinden is: Kleurpotloden, 3,8 mm kerndikte in hout gevat, ronde uitvoering. Hoogwaardige pigmenten met voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Volledige kleurafgifte en soepel werkend. Wis- en watervast. Alleen met terpentine verwijderbaar. Houder gelakt in de kleur van het potlood. Blik à 120 st. Inclusief CD met tekentoepassingen.

Als je het blik opent dan zie je dat er 3 lagen met kleurpotloden in het blik zitten. Alleen dit oogt al heel mooi. Je kunt de lagen eenvoudig uit het blik halen door de makkelijke elastiekjes aan de zijkanten van het laagje.sam_00062De kleurafgifte van deze potloden is ook bij weinig druk heel goed. Je kunt heel makkelijk schaduweffecten toepassen omdat je heel makkelijk de druk kunt veranderen van deze potloden. Ook bij heel weinig druk geven ze al genoeg kleur af.

sam_0002
De polychromos zijn daarnaast uitermate geschikt om te gebruiken om te doezelen. Wat ik dus nog nooit gedaan had. En ik bij deze potloden gelijk uit geprobeerd heb en waar deze potloden dus uitermate geschikt voor zijn.

De potloden hebben een extra dikke kern van 3,8 mm en zijn op oliebasis. De potloden zijn veegvast wat dus erg fijn is zodat je geen vegen krijgt tijdens het kleuren. Daarnaast zijn de potloden uitzonderlijk breukvast door het secure bonding proces.

sam_0045

De verschillende kleuren kun je makkelijk mengen. Waardoor je zelf ook nog andere kleuren kunt creëren. Wat een extra voordeel is, als je niet de gehele set in het bezit zou hebben.

De potloden zijn in 120 verschillende kleuren te verkrijgen en zijn in verschillende sets verkrijgbaar. Maar daarnaast zijn alle potloden ook los te bestellen. Wat een voordeel is, je schaft eenmaal de set aan en daarna hoef je alleen nog maar de potloden aan te schaffen die op zijn.

sam_00141
Deze potloden zijn van de duurdere prijsklasse maar zijn hun geld zeer zeker meer dan waard. En doordat je de potloden los kunt aanschaffen, ben je op de lange termijn niet echt duurder uit, omdat je maar een keer een dure aanschaf hebt en daarna koop je de potloden alleen los die op zijn.

Deze potloden zijn o.a. te verkrijgen bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *