Mercurius Colour Giants

sam_0015
Van Webwinkel Waldorf Toys kregen we deze set Mercurius Colour Giants opgestuurd om een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

sam_0017
Toen wij het pakketje open maakte was ik blij verrast hoe goed de spullen verpakt waren. De set potloden zat verpakt in noppenfolie. En de doos waar de spullen in zaten was geheel gevuld met schuimpjes (heten ze zo?zie foto voor de duidelijkheid) zodat er niks aan de spullen kan komen. Dit verdiend toch wel een extra compliment.

sam_0162

Deze Potloden zijn in een speciale samenwerking van Stockmar en Lyra gemaakt.

Informatie op de website van Waldorf Toys:Het speciale Waldorf Assortiment in 12 regenboogkleuren driekantige Kleurreuzen.
12 potloden plus een Splender in een blik.

sam_0018
In karmijn – vermiljoen – oranje – goudgeel – citroengeel – geelgroen – groen – blauw – roodviolet – roodbruin – geelbruin en Pruisisch blauw.

We hadden in de facebookgroep kleuren voor Koningsdag en dat was voor mij meteen een goede test om deze kleurpotloden uit te testen. De kleur werd mooi afgegeven ook bij weinig druk op het potlood. Dit was wel een iets eenvoudigere kleurplaat.

sam_0049
Hierna ben ik een kleurplaat gaan kleuren waar iets kleinere vlakjes in zaten, omdat de Colour giants (zoals de naam al zegt) een grotere punt hebben en ik dus benieuwd was hoe het kleuren van kleinere vlakjes zou gaan.

Dit lukte op zich wel bij onderstaande kleurplaat, echter was dit wel wat lastiger, en bij echte priegelplaten zou dit al echt moeilijk worden. De potloden zijn dus geschikt voor de normale kleurplaten waar een enkele keer een kleiner vlakje in zit, echter bij de echte priegelplaten wordt dit echt moeilijk.

sam_0078
Een mooi extraatje aan deze set is dat er een lyra splender zit. De splender zorgt er voor dat als je over de tekening met de splender kleurt de tekening “gepolijst” wordt. Hierdoor krijg je een licht glanzend oppervlak waardoor je een meer een foto effect krijgt. Wat vaak een extra mooi effect geeft bij je kleurplaat.

De Mercurius Colour giants 12+1 kost € 19,45 en is te bestellen bij Waldorf Toys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *