Mercurius Water Colour Pencils

sam_0084
Van Waldorf-Toys hebben we een setje Mercurius Watercolour pencils gekregen om een review over te schrijven. Hiervoor onze dank.
sam_0091
Toen wij het pakketje open maakte was ik blij verrast hoe goed de spullen verpakt waren. De set potloden zat verpakt in noppenfolie. En de doos waar de spullen in zaten was geheel gevuld met schuimpjes (heten ze zo?zie foto voor de duidelijkheid) zodat er niks aan de spullen kan komen. Dit verdiend toch wel een extra compliment.

sam_0162

Informatie die hierover op de website van Waldorf-toys te vinden is: 12 gelakte Mercurius Art Makes Sense aquarelpotloden en een penseeltje in een kartonnen doosje.
Deze potloden zijn helder van kleur en zacht van textuur. Ze kunnen prachtig met elkaar gemengd worden en wanneer ze met een penseel met water bewerkt worden verkrijg je de mooiste aquarel-effecten.
Kleuren: Karmozijn – vermiljoen – oranje – goudgeel – grasgroen – blauw – donkerblauw – paars – roze – bruin – goud en zilver.
sam_0087

Ik ben begonnen te kleuren in Mandala’s kleuren Geometrische vormen, ik heb er bij deze kleurplaat voor gekozen om deze na het kleuren met penseel en water te bewerken. Om te kijken hoe het aquarel effect is wat je met deze potloden krijgt.

afbeelding-2015-05-04-00-02-28
Hierna ben ik gaan kleuren in Heel Holland kleurt Mandala Mix. Hier heb ik gekozen om ze echt als potlood te gebruiken en ze erna niet met water en penseel te bewerken. Hierbij merkte ik dat het moeilijker is om egaal te kleuren, doordat de potloden ontzettend zacht zijn.

afbeelding-2015-05-04-21-58-33
Je kunt de potloden goed mengen, doordat ze heel zacht zijn, zijn de kleuren goed over elkaar te gebruiken waardoor je nieuwe kleurtjes krijgt. De kleurtjes in deze set zijn wel erg mooi. Echter ik zou wel adviseren ze echt te gebruiken als je ze daarna bewerkt met water en penseel. Dan krijg je een mooi resultaat. Als je ze alleen als potlood gebruikt zijn de potloden naar mijn gevoel erg zacht, en worden dus moeilijk om mooi egaal mee te kleuren.

De potloden kosten € 19,25 en zijn te bestellen bij Waldorf-toys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *