The Big Dogs & Cats Colouring Book

1

Van uitgeverij Dutchbook kregen we dit boek om uit te testen en een recensie over te schrijven. Waarvoor natuurlijk onze dank.

2

Informatie die op internet te vinden is: In dit gave kleurboek vol met afbeeldingen van honden en katten staan meer dan 30 kleurplaten. Geef de grote, kleine, grappige, vrolijke en lieve honden en katten de mooiste kleuren. Heel veel kleurplezier! Dit is een A4 formaat.

Ik kreeg het boek binnen en mijn eerste indruk was dat het boek vooral bedoeld is voor kinderen van de basisschool, laatste klassen. Het staat vol met humoristische kleurplaten over honden en katten, ook stammen de meeste kleurplaten uit de hippie periode. Erg leuk vond ik de Volkswagenbus die ik in mijn favoriete kleuren kon kleuren. Verder vind ik het een vrolijk boekje.

3

 

Het Papier is op zich redelijk dik, maar als je er met de gewone standaard kleur viltstiften in gaat kleuren dan drukken de blaadjes wel door, vandaar dat er in dit boek ook meestal de achterkanten van de tekeningen leeg gelaten zijn wat ik een goede oplossing vind van de illustrator! Dit is echter helaas niet bij alle bladzijden gedaan.

4

Zelf heb ik Voor de Grote vlakken Stabilo viltstiften gebruikt en voor de fijnere vakken de Steadtler Triplos Color wat fijner werkt.

5

Voor de Potloodtekening heb ik ook Steadtler potloden Ergo Soft gebruikt. En als afwisseling glitterlijm voor de leuke effecten.

6

Zelf zou ik dit boek niet zo snel kopen, maar dit boek is heel erg geschikt voor de iets oudere kinderen die van honden en katten houden. Deze zullen er menig uurtje kleurplezier aan beleven.

Dit is een gastreview van Karin Reimann-Haan, hiervoor natuurlijk onze dank. 🙂

Het boek is o.a. te bestellen bij Mombooks en kost € 4,95

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *