Tombow ABT Dual Brushpens 18 kleuren Secondary set

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

sam_0339
Nadat we van Tombow al de Tombow ABT dual brushpens 12 kleuren primary set & blending kit gekregen hadden, hebben we nu ook de tombow ABT dual brushpens 18 kleuren secondary set gekregen om uit te testen en onze bevindingen hiervan in een recensie te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Met de Tombow Dual Brush ABT serie heeft u het ideale gereedschap in handen! De fijne punt is perfect voor consistente lijnen en nauwkeurige tekeningen, en de tweede punt (‘brush’) is zeer flexibel inzetbaar als penseel of kwast: duurzaam, en toch zacht. De ABT serie is water-gebaseerd en zijn aqarelleerbaar, geurloos en niet-giftig. De pennen zijn geschikt voor stempelen, het maken van kaarten, maar zijn ook zeer populair onder striptekenaars, schetsartiesten, grafici enzovoorts.

abt-18c-2De set van 18 stuks zit in een handig doosje waar je de brushpens in principe rechtop in kunt laten staan. Door het plastic kapje wat over de brushpens heen zit, naar achter te schuiven blijft de set mooi staan.

Op bovenstaand plaatje zie je ook meteen welke kleuren in deze verpakking zitten. Er is maar een nadeel aan het aanschaffen van de verschillende sets. Door dat je de sets aanschaft heb je soms een stift dubbel, echter zijn dit wel veel gangbare kleuren. Het voordeel is natuurlijk wel dat je ook alle kleuren van de Tombow ABT los kunt verkrijgen. Hierdoor zou je met een bepaalde set kunnen beginnen en ze dan met en met kunnen uitbreiden. En je hoeft dus nooit, als een ABT leeg is, een hele set nieuw te kopen. Het is dus eigenlijk maar een keer een hele investering. Daarna is het enkel nog een lege ABT vervangen.

Ik was bij deze set wel benieuwd naar de kleuren omdat dit mij allemaal vrij zachte kleuren leken, en vrij zachte kleuren toch wel favoriet zijn.

sam_0345

Ik ben begonnen te kleuren In Kaleido Color. Dit kleurde fijn. De kleuren drukten niet door. Wat natuurlijk altijd fijn is. Al is Kaleido Color natuurlijk sowieso maar enkelzijdig bedrukt. En de kleuren werden mooi weer gegeven, al had ik met het groen ietwat moeite om hem mooi te krijgen.

sam_0374

Hierna ben ik gaan kleuren in het Enige echte mandalakleurboek om te versturen. De kleuren worden hierop erg mooi weergegeven en het kleuren hierop was erg fijn. Zoals je kunt zien zijn het inderdaad hele mooie lichte kleuren.
sam_0375

In de close-up zie je ook dat ze mooi egaal-kleuren en dat je bijna geen kleurverschil krijgt tijdens het kleuren, wat natuurlijk alleen maar mooier is tijdens het kleuren.

sam_0482

Hierna nog een kleurplaat gekleurd in het Denksport Mandala Ritme in Kleur! Ook bij dit papier werden de kleuren erg mooi weergegeven. De brushpunt kleurde erg fijn op dit papier. Echter is het papier van dit boekje erg dun, waardoor de kleur doordrukt op de achterkant.

Ik heb ook een tekening gekleurd waarbij ik de kleuren gebruikt heb uit deze set maar ook enkele kleuren uit de primary set.

sam_0414
Bij deze kleurplaat heb ik ook bij verschillende kleuren gewerkt met de blending palette. Dit om een kleurverloop te krijgen. Zoals bijvoorbeeld in de theepot rechtsbovenin. Ik wilde in het roze toch een lichter stuk. Daar lenen deze tombows ABT’s zich erg goed voor. Door dat deze mengbaar zijn met water kun je de kleur verdunnen of kleurverloop toepassen. Dit kun je doen door middel van de blenderpen en de blendingpalette of door middel van water en een kwast. Ik heb hier gekozen voor de bledingpalette en de blenderpen.

Je kunt ook direct blenden op het papier met de blenderpen, echter hier moet wel het papier geschikt voor zijn. Ik heb het bij enkele boeken uitgeprobeerd echter vind ik de methode met de blenderpalette (of de kleur eerst aanbrengen op een cd en dan oppakken met de blenderpen heeft hetzelfde effect) veel fijner werken. Als je het via het blenderpalette doet, heeft het papier veel minder invloed.

De Tombow ABT Dual brushpens zijn wel stiften van het iets duurdere segment, maar ze zijn het wel meer dan waard. Je krijgt een kwaliteitsproduct terug, met heel veel mogelijkheden.

De Tombow producten zijn o.a. verkrijgbaar bij Kleurenenzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *