Tombow ABT Dual Brush Pen Primary & Blending Kit

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

sam_0323

Via boekhandel Deurenberg hebben we van Tombow Europe een setje tombow dual brush primary (ABT-12C-1) en een blending kit gekregen om uit te testen en onze bevindingen te vertellen. Hiervoor natuurlijk onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Met de Tombow Dual Brush ABT serie heeft u het ideale gereedschap in handen! De fijne punt is perfect voor consistente lijnen en nauwkeurige tekeningen, en de tweede punt (‘brush’) is zeer flexibel inzetbaar als penseel of kwast: duurzaam, en toch zacht. De ABT serie is water-gebaseerd en zijn aqarelleerbaar, geurloos en niet-giftig. De pennen zijn geschikt voor stempelen, het maken van kaarten, maar zijn ook zeer populair onder striptekenaars, schetsartiesten, grafici enzovoorts.

We hadden al veel goeds te horen gekregen over de tombow dual brush pen dus meteen bij thuiskomst dit setje gaan uitproberen.

mandala1 sam_0305

Ik ben beginnen te kleuren in het derde enige echte mandala kleurboek. Ik merkte meteen dat de tombows erg fijn kleurden. De kleurafgifte was erg fijn en ze drukten niet door in dit boek. Daarnaast leek het wel alsof het gedrukt was. Je ziet bij heel veel kleuren bijna geen strepen en geen aanzet van hoe je gekleurd hebt. Wat ik dus een heel groot pluspunt vind.

Ik vond een kleur iets te donker en het voordeel van de tombows is dat je door middel van de blender de kleur lichter krijgt hier verder in de review iets over.

Hierna ben ik gaan kleuren in het enige echte xenos mandala boek. Aangezien dit papier een stuk dunner is. Was ik benieuwd hoe het kleuren hier in ging. Het kleuren ging op zich net zo fijn. Echter op sommige plekjes drukte het wel door. Maar dit is in dit boek wel meer het geval.

mandala2 sam_0315

Ook hier had ik een kleur die ik liever wat lichter had. Dit is geen enkel probleem bij de tombows.
foto-03-06-15-15-02-35

In bovenstaande foto zie je hoe je van een donkerdere kleur toch een iets lichtere kleur krijgt. Je kleurt met de kleur die je lichter wilt hebben op de blending palette (of op een cd of showmapje) en pakt dan je blender pen. Hiermee neem je de kleur op en gaat dan gewoon kleuren. Deze kleur is dan een heel stuk lichter dan de oorspronkelijke kleur. Wat echt heel fijn is. Enige wat nog wat lastig is om overal precies dezelfde kleur te krijgen en te zorgen dat ene hokje dan niet donkerder is dan een ander vakje.

sam_0326

Een andere mogelijkheid wat erg leuk is met de tombows. Is kleurverloop. Ik heb dit nu even getest door een stuk tekst te schrijven en een streep te trekken, bij de streep valt het meest op, op de foto. Je doet op de blending palette een donkere kleur en neemt deze op met bijvoorbeeld geel, en begint dan te schrijven. Hierdoor begin je met de donkere kleur en eindig je licht. De lichte kleur neemt deze op maar is daarna toch weer gewoon schoon en weer gewoon helder van kleur. Wat normaal niet is bij stiften. Wat deze stiften bijvoorbeeld uniek maakt.

De tombows zijn verkrijgbaar in 96 kleuren en een blender. colour_chart_abt-1

Er zijn met deze stiften nog tig mogelijkheden waar we beslist in een latere review nog op terug gaan komen. Want een ding is zeker. Wij vinden deze tombows zo mooi dat we de hele set er van willen hebben.

De Tombow producten zijn o.a. verkrijgbaar bij Kleurenenzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *