Mooi Mozaïek

1

Van Lantaarn Publishers/RuitenbergBoek ontvingen wij het boek Mooi Mozaïek om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Toen ik het boek ontving, vroeg ik me in eerste instantie af, of dit wel wat voor mij zou zijn?

2

Ik las de beschrijving op de achterzijde: Mozaïeken bestaan uit vele kleine vlakjes, die samen op speelse, creatieve wijze een verrassend mooie afbeelding vormen. Welke kleurcombinaties gekozen worden, zijn bepalend voor de sfeer.

U hoeft geen kunstenaar te zijn om zelf kleurige mozaïeken te creëren. In dit kleurboek is alles mogelijk: felle, contrasterende kleuren of juist zachte pasteltinten – of misschien kiest u wel voor slechts vier of vijf kleuren per afbeelding. Het inkleuren van de mozaïeken is erg leuk en bovendien heerlijk ontspannend.

3

De beschrijving over de “kleine vakjes” stond mij eigenlijk niet zo aan.
Echter toen ik het boek open sloeg, bleek dit al een hele dikke kaft te hebben, dus het boek kan zonder kreuken goed opgeborgen en gebruikt worden. Het boek blijft hierdoor tijdens het kleuren ook beter openliggen.

4

Toen ik het boek ging doorbladeren was ik erg verbaasd. Er stonden inderdaad “mozaïek” kleurplaten met kleine vakjes is, die mij niet eens tegen vielen.

Maar tot mijn plezier stonden er ook prachtige platen in, die ik geen mozaïek maar eerder glas in lood zou noemen. Deze kleurplaten vond ik echt prachtig!

5

Ik heb één “glas in lood” kleurplaat, met het schip, met normale viltstiften gekleurd. Dit ging heel goed en de stiften drukten niet door.

6 7

 

De kleurplaat met de klaprozen heb ik met Spectrum Noir markers gekleurd. Omdat deze op alcoholbasis zijn, drukken deze helaas wel door, maar dit is in alle kleurboeken. Ik leg dus wel een blanco vel papier achter deze pagina, zo is alleen de achterkant helaas niet meer te gebruiken, maar de volgende kleurplaat weer wel.

8

De andere kleurplaat met de bloemen/cirkels heb ik met drie kleuren potlood gekleurd. Rood, blauw en geel. Door het patroon, overlappen de kleuren elkaar en krijg je natuurlijk weer andere kleuren, zoals oranje, groen enz. Dit vond ik een heel verrassend effect geven.

9

Hoewel ik zelf het liefst met stift kleur, was met alle drie de materialen, op het papier waar de kleurplaten opstaan, prima te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mooi Mozaïek
Uitgeverij: Lantaarn Publishers/RuitenbergBoek
Aantal pagina’s: 128
Afmeting: 212mm X 297mm X 19mm (B x L x H)
ISBN: 9789461885074
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. te bestellen in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *