Kleurposters van kleurboekvoorvolwassenen

1

We kregen van Kleurboekvoorvolwassenen de set posters opgestuurd om hier een review over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze dank.

2

Wat zegt kleurboekvoorvolwassenen.nl over deze posters:Kleurposters zijn kleurplaten voor volwassenen op groot formaat. Dit pakketje bevat 5 kleurposters met 5 verschillende motieven plus een bijpassend plastic hoesje dat je eenvoudig aan de muur kunt hangen. Zo kun je extra lang van je ingekleurde tekeningen genieten. Heb je een nieuwe kleurposter ingekleurd? Stop ‘m in het plastic hoesje en je hebt een nieuwe wanddecoratie.

De motieven van deze kleurposters zijn gemaakt naar kunstwerken van Hollandse meesters uit de Rijksstudio van het Rijksmuseum Amsterdam.

– Geranium
– Vijf studies van anemonen
– Zonnebloem
– Studieblad met zeedistel, hop en clematis
– Stilleven met bloemen

De Kleurposters zijn 29,7 x 40,0 cm groot (iets kleiner dan A3) en passen daardoor in 30 x 40 cm lijstjes die je bijvoorbeeld bij Ikea kunt kopen. Zo maak je van je kleurplaat een echt kunstwerk!

De kleurposters zijn 5 posters naar voorbeelden van kunstwerken uit het rijksmuseum, dus je kunt eventueel zeggen, ik kleur hem naar het voorbeeld na, wat vrij eenvoudig te vinden is op internet doordat de naam op de tekening erbij staat, of je kleurt geheel uit vrije fantasie.

3

We zijn eerst begonnen te kleuren met stiften. Namelijk met de Staedtler triplus color hebben we de Zonnebloem gekleurd. Deze hebben we naar eigen idee ingekleurd en dit is goed gelukt. Het papier is mooi dik, en viltstiften drukken dus absoluut niet door. Het papier is mooi glad en van een fijne structuur.

4

Hierna zijn we gaan kleuren met Staedtler ergosoft aquarell kleurpotloden. Die we daarna gedoezeld hebben. Ook dit ging heel goed op dit papier.

5

Daarnaast vind ik het formaat van deze posters erg fijn, door dat ze iets kleiner zijn dan A3 formaat kun je ze toch nog heel makkelijk kleuren en hoef je niet te kijken dat je steeds over je gekleurde heen gaat met kleuren. Door dat dit formaat nog makkelijk te draaien is en dit nog een fijn handzaam formaat is, vinden wij.

6

De posters, zijn zeker voor degene die van bloemen houden, een leuke afwisseling op de kleurboeken. Door het grotere formaat en de dikke papier kwaliteit een goede aanvulling op het assortiment voor het kleuren voor volwassenen.

7

Enige minpuntje wat ik kan ontdekken, en dat heeft niks met de kleurposters zelf te maken, maar met het plastic hoesje wat er bij zit. Kleurboekvoorvolwassenen.nl schrijft dat je de gekleurde poster in het hoesje kunt doen en zo kunt ophangen echter kan dit alleen met de 3 kleurposters in hoog formaat. De posters “Vijf studies van Anemonen” en “Studieblad met Zeedistel, Hop en Clematis” wordt dit lastig omdat er dan geen bevestigingspunt zit, maar dan kun je ze inderdaad goed in een lijst van 30 bij 40 doen, zoals ze al zeggen op hun eigen site.

8

Naast de kleurposters hebben ze nog erg leuke en originele kleurartikelen zoals eigen kleurboeken, kleurtegels en kleurkaarten.

De kleurposters zijn te bestellen op de site van Kleurboekvoorvolwassenen.nl en kosten € 19,95.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *