Kleurplaten voor volwassenen

1

Van Harma van der Ros-Holtland kregen we dit kleurboek en wij vonden het daarom leuk om hier een recensie over te schrijven. We willen Harma hiervoor bedanken.

2

Informatie die op internet te vinden is: Kleuren is een heerlijke bezigheid. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen hebben de lkeurpotloden en viltstiften opgepakt. Kleuren is ontspannend, rustgevend en ook een beetje verslavend… Naast landschappen en stadstafereeltjes bevat het boek doorkijkjes, strooimotiefjes en interieurs; totaal 24 afbeeldingen met veel details, die fijn zijn om in te kleuren. Het zijn kleurplaten op stevig papier in A3-formaat. Mooie grote platen dus, die je na het inkleuren uit het boek haalt en kunt inlijsten en ophangen!

We zijn gaan bladeren in het boek en we hadden meteen in de gaten dat er mooi dik papier gebruikt is. Het papier is enkelzijdig bedrukt.
Het boek is in cellofaan verpakt zodat je altijd een onbeschadigd boek krijgt, daarom staan alle kleurplaten op de achterkant in het klein afgedrukt.

3

In het begin staat een voorwoord, echter staat dit, naar mijn gevoel op de kop in het boek, en zou ik, indien ik het boek uitgebracht had, dit andersom gedrukt hebben.

4

Het is een groot formaat kleurplaat waar je dus echt een heel aantal uurtjes tot dagen zoet mee bent.  Er staan verschillende soorten taferelen wat het een leuk afwisselend kleurboek/kleurblok maakt.

5

Ik ben begonnen te kleuren met potlood. Het potlood gleed fijn over het papier. Het is een gladde papiersoort waardoor de kleur mooi wordt weergegeven op het papier. Ik heb de tekening nog niet helemaal afgekleurd om dat ik jullie toch graag mijn mening over dit boek wilde geven.

6

Hierna ben ik begonnen te kleuren met de Staedtler triplus color. Deze stiften kleuren ook erg fijn op dit dikke papier. Omdat het papier zo dik is, heb je natuurlijk ook absoluut geen last van doordrukken.

7

Enige minpuntje was dat de lijntjes soms niet helemaal doorliepen waardoor het soms moeilijk kleuren was, dit heb ik opgelost door de lijntjes zelf door te trekken, of soms zelf een lijntje te tekenen waar dat naar mijn idee er bij hoorde.

8

Ik heb zelf wat minder met de kleurplaten met losse voorwerpen(zoals bovenstaande), echter dit is een kwestie van smaak. Hier zitten er maar 3 van in, en anderen vinden dit wellicht juist wel heel leuk.

9

Ik heb alleen van te voren de kleurplaat al uit het boek gehaald. Aangezien ik nogal eens met de kleurplaat draai en dat is door de grootte in het boek wat lastig dus ik vind het persoonlijk makkelijker om hem van te voren eruit te halen. Echter dit is natuurlijk ook weer persoonlijk, en je kunt de kleurplaten heel eenvoudig uit het boek halen.

Dit boek is zeer zeker een aanrader. Het is eens iets heel anders als de andere boeken voor volwassenen, daarnaast is het door het dikke papier en doordat het papier er makkelijk uit te halen een fijn boek.

Gegevens van het boek:
Titel: Kleurplaten voor volwassenen
Auteur: Harma van der Ros-Holtland
Uitgever: Forte Creatief
ISBN: 9789462500365
Aantal Pagina’s: 52
Afmetingen: 12x420x296 mm
Prijs: € 14,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *