Kleur je eigen van Gogh

1

Van Karakter Uitgevers kregen we het kleurboek Kleur je eigen van Gogh opgestuurd om een recensie over te schrijven.

2

Informatie die op de achterflap te vinden is: In “Kleur je eigen Van Gogh” zijn 30 Van Gogh-Schilderijen uit de collectie van het Van Gogh Museum opgenomen. In het kleurboek staan afbeeldingen van de originele schilderijen, zodat er altijd natuurgetrouw gekleurd kan worden.
Kleur je eigen Van Gogh biedt natuurlijk juist ook de mogelijkheid om een eigen kleur aan de schilderijen te geven, geheel getrouw de gedachte: Van Gogh, 125 jaar, inspiratie.

3

Ik ben gaan bladeren door het boek. De voorbeelden in het boek, zijn vrij klein, waardoor ik toch even op internet gegoogled heb naar het voorbeeld. De kleurplaat die ik uitgekozen heb, kan ik wel uithalen wat het voor moest stellen, echter ik vind het erg moeilijk te zien wat nu precies welke kleur moet worden. Dus ik moet soms gokken welke kleur het moet worden. Is het nu groen van een blad of toch een bloemblaadje en moet ik het de kleur van de bloem doen. Ik heb in deze de kleurplaat nog niet af, omdat ik hier echt nog wel een heel aantal avonden(weken) mee bezig ben voordat ik deze af heb. Het zijn geen kleurplaten die je een hele avond kunt kleuren, omdat je dan niet meer ziet wat wat is, maar dat is mijn persoonlijke mening.

4

Als ik sommige andere kleurplaten zie heb ik dit dus ook dat ik er niet echt een idee heb wat ik er van moet maken. Terwijl andere platen wel goed te zien zijn wat wat is en dus ook makkelijker te kleuren is, al zijn het wel echt platen waar je je aandacht bij moet houden.

5

Het papier is wel mooi dik en drukt ook absoluut niet door. Ze zijn uitneembaar en daarnaast zijn de platen enkelzijdig bedrukt, hierdoor zijn de platen ook na het kleuren  bijvoorbeeld op te hangen, apart op te bergen of cadeau te doen.

6

Gegevens van het boek:
Titel: Kleur je eigen Van Gogh
Uitgeverij: Karakter uitgevers
Afmetingen: 13x420x297 mm
ISBN: 9789045210919
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. te verkrijgen in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *