Kleur Holland kleur

1

Na Facebook contact met Harma van der Ros-Holtland had Harma ervoor gezorgd dat er een cadeautje voor ons klaar lag bij boekhandel Deurenberg. Hier zat onder andere dit kleurboek in. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: De populaire hobby kleuren kun je nu ook doen in Hollandse taferelen: een molen, tulpen, een Hollands vissersdorp, het polderlandschap, de kust, de grachten, en nog veel meer. Alle platen kunnen na het inkleuren makkelijk uit het boek gehaald worden om mooi in te lijsten en aan de muur te hangen

2

We zijn eerst eens door het boek beginnen te bladeren. Je hebt inderdaad in dit boek duidelijk Hollandse taferelen. Van tulpen tot een plaat van sinterklaas. Het boek zit goed verpakt in plastic waardoor inkijken in de winkel lastig wordt. De platen staan wel op de achterkant in het klein gedrukt. Echter merken wij, tijdens onze promotiemiddagen dat mensen toch graag door de boeken bladeren. Dit is bij dit boek een beetje een gemiste kans.

3

We zijn begonnen te kleuren met stift. Hierbij hebben we gekozen voor de tombow abt dual brush pens. Aangezien in het voorwoord staat dat het papier zo stevig is dat ook met aquarelpotloden en ecoline kunt experimenteren, wilde ik wel eens uitproberen of je ook met de tombow kunt kleuren en blenden. De tombow abt dual brush pens zijn namelijk ook aquarelleerbaar. Ik merkte echter bij het aquarellen met deze stiften dat het papier ging rullen en dat de stift op verschillende plekken doordrukte wat ik erg jammer vond. Echter het doordrukken is nog niet zo’n probleem omdat de kleurplaten enkelzijdig bedrukt zijn.

4

Hierna zijn we gaan kleuren met potloden. Hiervoor hebben we gekozen voor de Faber Castell polychromos. Het papier is erg fijn voor deze potloden. Door dat het papier een fijne structuur heeft kleurt het papier erg fijn en wordt de kleur heel mooi weergegeven op het papier.

5

De kleurplaten zijn makkelijk uitscheurbaar en zijn dus ook heel mooi na het kleuren op te bergen of bijvoorbeeld cadeau te geven of op te hangen.

Waar wij echter wel last van hadden was dat tijdens het kleuren, toen we het boek draaiden al een deel van het boek los liet, hierdoor hadden we het boek eigenlijk een beetje in tweeën liggen. Echter doordat de platen sowieso uitscheurbaar zijn, is dit niet zo’n groot probleem.

6

Gegevens van het boek:
Titel: Kleur Holland kleur
Auteur: Harma van der Ros-HoltlandUitgeverij: Forte Creatief
Afmetingen: 9x297x207 mm ( HxLxB)
Isbn: 9789462500730
Aantal pagina’s:48
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. te bestellen in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *