Het tweede enige echte kleurboek voor senioren

1

Aangezien we kleurambassadeurs zijn voor BBNC uitgevers mogen we hun boeken altijd uittesten en onze bevindingen daarvan in een recensie uitschrijven. Vandaag willen we het over “het tweede enige echte kleurboek voor senioren” hebben. Hiervoor natuurlijk onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: In het voorjaar verscheen ‘Het enige echte kleurboek voor senioren’ – een groot succes! Senioren in Nederland en België waren erg gelukkig met ons speciale kleurboek met volwassen, maar niet al te gedetailleerde kleurplaten. ‘Het tweede enige echte kleurboek voor senioren’ bevat weer 140 gloednieuwe kleurplaten: mooi, herkenbaar en niet te priegelig. Een garantie voor urenlang kleurplezier, en een prachtig cadeautje voor opa of oma!

We hebben al eerder een recensie geschreven over het eerder verschenen deel “Het enige echte kleurboek voor senioren“. Dus we waren wel benieuwd of de opzet van het boek hetzelfde was als het eerste deel.

2

We zijn gaan bladeren door het boek en de opzet van het boek is inderdaad ongeveer hetzelfde als het eerste boek.

De kleurplaten in het boek zijn iets minder priegelig als het enige echte kleurboek voor volwassenen. Maar toch nog volwassen genoeg zodat ook senioren merkten dat het kleuren serieus genomen wordt.

3

Ik ben begonnen te kleuren met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. De bloemen heb ik daarbij ook nog gedoezeld met een doezelaar en geurloze terpentine. Dit ging op dit papier heel gemakkelijk en het papier is echt geschikt om te kleuren met potloden.

We hebben tijdens onze promotiemiddagen gemerkt dat senioren toch ook vaker wel met stift willen werken. Dat valt meer op en springt er vaak toch wat meer uit dan potlood. Dus vinden we het toch wel belangrijk dat dat in dit boek ook goed kan.

4

Ik ben gaan kleuren met de Faber Castell Pitt Artist pen brush. Ook deze kleurden fijn op dit papier, echter merkte ik al snel dat de stiften doordrukten op de achterkant, waardoor de achterkant eigenlijk niet meer bruikbaar is. Dat is zonde. Wellicht zou iets dikker papier toch fijner zijn.

5

Dit boek is niet alleen geschikt voor senioren. Ik denk dat dit boek ook bij veel volwassenen in de smaak valt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het tweede enige echte kleurboek voor senioren
Uitgeverij:BBNC Uitgevers
Aantal pagina’s: 144
Afmetingen: 170 mm X 249 mm X 12 mm
ISBN: 9789045318172
Prijs: € 9,95

 Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *