Het Tattoo Kleurboek

1

Informatie die op internet te vinden is: Kleuren voor volwassenen is een trend, het valt niet te ontkennen. Tattoo’s zijn ook geliefd, steeds meer mensen in alle leeftijden en bevolkingsgroepen laten een tattoo zetten.

Ter inspiratie dit unieke kleurboek vol verbluffende illustraties is een grote lofzang op de tattookunst. De tattooontwerpen lopen uiteen van traditionele motieven zoals harten, matrozen, meisjes, schedels en rozen tot minutieus uitgewerkte composities met een meer eigentijds karakter.
Een perfect cadeauboek dat iedereen zal aanspreken die van tattoos houdt of op zoek is naar inspiratie voor een volgend stukje lichaamskunst.

Van uitgeverij THOTH kregen we Het Tattoo Kleurboek toegestuurd om een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

2

Toen ik hoorde dat we dit boek toegestuurd kregen was me interesse gelijk gewekt. Ik had dit boek wel al eens bij webshops gezien maar nog nooit hier in de boekhandel zien liggen. Dus gelijk gaan bladeren toen we hem binnen kregen en wat een geweldige kleurplaten… of beter gezegd kunstwerken staan erin.

3

En dan waar ga je aan beginnen… Moeilijke keuze. Ze zijn allemaal zo gaaf. Uiteindelijk eentje uitgezocht en begonnen te kleuren. Wel met potloden. Het papier van dit boek is helaas niet geschikt om met stift in te kleuren.

4

Het papier voelt dun aan, en is ietwat geelachtig. Dit geelachtige vind ik echter bij dit boek heel goed passen. Wat ik echter jammer vind, is, als je, je potlood scherp geslepen hebt lijkt het net of je de bovenste laag van het papier er soms een klein stukje af haalt, wat een klein minpuntje is, in dit verder geweldige boek.
Met stiften is niet te kleuren in dit boek aangezien die echt doordrukken. Dit op een heel klein stukje geprobeerd achterin het boek, echter dit drukte heel erg door, helaas.

5

In het midden van het boek zit een dubbele centerfold die twee full color werken laat zien. Hier kun je inspiratie uit op doen.

6 7

Het Tattoo Kleurboek is het ideale kleurboek voor iedereen die van tattoo kunst houdt, maar zeker ook voor mensen die nieuwe inspiratie op willen doen voor een nieuwe tattoo.

Een kleine impressie van hoe het boek gemaakt is.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wfO6W6wEtJY]

De ontwerpen in dit boek zijn erg origineel en  iedere tekening is uniek. Je haalt hier echt de tattoo kunst uit. De ontwerpen zijn gemaakt door Megamunden.

Megamunden is illustrator en woont in Engeland. Zijn werk in opdracht loopt uiteen van reclame- en mode-illustraties tot productontwerpen, maar hij maakt ook grote muurschilderingen en tattooontwerpen. Momenteel werkt hij als hoofdontwerper bij het multidisciplinaire ontwerpbureau Ilovedust.

8

Gegevens van het boek:
Titel: Het Tattoo Kleurboek – 100 ontwerpen
Auteur: MegaMunden
Aantal Pagina’s: 112
Uitgeverij: THOTH
ISBN: 9789068686579
Prijs: € 11,90

Dit boek is o.a. te verkrijgen bij Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *