Het enige echte mandalakleurboek om te versturen

1

Aangezien we kleurambassadeur zijn voor BBNC uitgevers krijgen we van BBNC altijd alle nieuwe kleurproducten om hun producten uit te testen en onze mening erover te geven en dit in een recensie te beschrijven.

Informatie die op internet te vinden is: Informatie die op internet te vinden is: Het inkleuren van mandala’s is iets wat je vooral voor jezelf doet. Maar stiekem wil je ook weleens iemand blij maken met zo’n prachtig kleurenfestival. Daarom bedachten wij het ‘Het enige echte mandalakleurboek om te versturen’: 30 prachtige, nieuwe mandala’s in een handig boekje waar je ze makkelijk uitscheurt. Een win-winsituatie: jij kunt je heerlijk creatief uitleven op een mandala, en je hebt een prachtige zelfgemaakte kaart om een lieve vriend(in), goede buur of jarige collega blij te maken! ‘Het enige echte mandalakleurboek om te versturen’ bevat nieuwe mandala’s die nog niet eerder verschenen zijn, dus is ook voor doorgewinterde kleurboekenfans zeer geschikt!

We zijn eerst eens door het boek beginnen te bladeren. Onze eerste indruk was goed. Het lijkt ons een leuk boek. Het is een fijn handzaam formaat. Er zaten erg mooie mandala’s tussen. Van priegelplaten, tot iets eenvoudigere platen.

We hebben er voor gekozen om de te kleuren kaartjes van te voren uit het boek te scheuren, omdat we tijdens het bladeren al merkte dat het boek erg graag weer dicht wilde vallen.

2

Wat ons wel opviel was dat de kaartjes moeilijk uit te scheuren waren en wij zelf vonden dat de mandala bij sommige kaartjes heel kort op de kartelrand zit.

3

We zijn begonnen te kleuren met Faber Castell Pitt artist pen brush aangezien we deze stiften wilden uittesten en dat leek ons op dit papier meteen een mooie uitdaging. Het papier heeft een mooie structuur. Hierdoor wordt de kleur mooi weergegeven en kun je mooi egaal kleuren hierop. De stiften drukten niet door.

4 5

We hebben er voor gekozen om ook nog een kaartje te kleuren met de Tombow ABT Dual brush pens. Deze stiften zijn mengbaar met water waardoor we benieuwd waren hoe deze zouden kleuren op dit papier. Ook hierbij komen de kleuren mooi tot hun recht. Ook hierbij zag je aan de achterkant niks van het gekleurde.

6 7

Natuurlijk wilden we ook weten hoe potloden kleurden op dit papier. We hebben hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Door de structuur van het papier is het kleuren met potloden erg fijn hier op. De kleur wordt ook bij weinig druk erg goed weergegeven. De potloden glijden echt over het papier.

8

Op de achterkant zie je aan de boven en onderkant de mandala licht gedrukt staan wat de kaart op de achterkant wel een speciaal effect geeft. Je hebt op de achterkant genoeg ruimte om adresgegevens en tekst te schrijven. Echter weten we niet of het veilig is om ze zonder envelop op sturen in ons kikkerlandje. Met regen zullen de kaartjes verpest worden en zullen de gekleurde stukken doorlopen.
Daarnaast kun je ook nog altijd leuke andere dingen er mee doen in plaats van opsturen.  Zoals bijvoorbeeld een aantal in een leuk lijstje en zo aan de muur hangen.

Dit boek is zeker een aanrader voor diegene die graag kleurt en vaker een kaartje op de bus doet.

Gegevens van dit boek:
Naam: Het enige echte mandalakleurboek om te versturen
Formaat: 150mm x 152mm x 17mm ( BxLxH)
Uitgeverij: BBNC uitgevers
ISBN: 9789045318141
Omvang: 30 kaarten
Prijs:  € 9,95

Dit boek is o.a. te koop in onze webwinkel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *