Het enige echte kleurboek voor senioren

1

Aangezien we binnenkort ook een project op willen starten om kleuren voor senioren te promoten in samenwerking met boekhandel Deurenberg hebben we van uitgeverij BBNC “Het enige echte kleurboek voor Senioren” ontvangen. Hiervoor onze dank.

2

Informatie die op internet te vinden is: Dat kleurboeken niet alleen voor kinderen zijn, daar is men inmiddels van overtuigd. Maar een kleurboek speciaal voor ouderen? Dat was er nog niet! Het enige echte kleurboek voor senioren voorziet in een groeiende behoefte: kleurplaten die niet kinderachtig, maar vooral ook niet te ‘priegelig’ zijn. Dit kleurboek bevat meer dan honderd prachtige, herkenbare platen, die niet te gedetailleerd zijn maar toch eindeloos kleurplezier bieden! Kleuren is een heerlijke, ontspannende manier van creatief bezig zijn. Het senioren- kleurboek zal het dus ook heel goed doen als cadeautje voor oma of opa!

3

Toen ik er snel door heen bladerde had ik zoiets er is niet zo veel verschil met de gewone kleurboeken voor volwassenen. Dus ik ben ook gelijk enthousiast begonnen met een kleurplaat uit gaan zoeken om te gaan kleuren. Echter wat me tijdens het kleuren inderdaad op viel was dat er weinig gepriegel tussen zat. Wat soms ook wel eens lekker is. Dus ik denk dat dit ook voor veel niet-senioren heerlijke kleurplaten zijn.

4

De kleurplaten zijn, zoals we gewend zijn van BBNC behoorlijk afwisselend, zodat er voor ieders smaak wel wat bij zit. Er zitten hele drukke kleurplaten in, maar ook wat rustigere. Ik vind normaal de wat rustigere kleurplaten toch wat fijner, echter nu een wat drukkere uitgezocht en mij viel op dat deze me toch heel goed bevallen is.

5

Wat ik wel merkte is dat het papier naar mijn gevoel iets dunner was als in het enige echte kleurboek, want de staedtler triplus color stiften drukten toch ietwat door op de andere bladzijde. Echter gelukkig niet zo erg dat de bladzijde niet meer te kleuren zou zijn. De kleurplaat op de andere bladzijde is nog gewoon te kleuren.

6

Enige nadeel, maar dat is bij veel kleurboeken, zeker als ze wat dikker zijn, zoals ook hierbij het geval is, is om bij de binnennaad fatsoenlijk te kunnen kleuren. Je komt met je stift of potlood niet goed aan de binnenrand en kleurt dan vaak net even op de andere bladzijde, of je krijgt net een stukje niet gekleurd. Daarom hebben wij ze laten ringbanden. Dit kostte hier bij de plaatselijke drukkerij slechts € 3,30 en geeft zoveel minder ergernis, dat wij dit zeer zeker vanaf nu voor al onze dikkere kleurboeken gaan doen. Door het ringbanden is het probleem opgelost en kun je de hele tekening kleuren.

7

Het boek voor senioren is ook zeker aan te bevelen voor iedereen die gewoon een kleurplaat wil doen zonder gepriegel. Senior of niet. Ik reken mezelf echt nog niet tot de senioren en zal toch vaker nog in dit boek gaan kleuren.

Gegevens van het boek:
Titel: Het enige echte kleurboek voor senioren
Afmetingen: 13x250x170 mm
Uitgeverij: BBNC
ISBN: 9789045317717
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. te bestellen bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *