Mijn geheime tuin

1

Van uitgeverij THOTH ontvingen wij het boek “Mijn geheime tuin” om een recensie te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet over dit boek te vinden is: Een geheime tuin vol verrassingen! Een creatief boek voor alle leeftijden, met een ongewone zwerftocht door een magische wereld van prachtige, in zwart-wit getekende tuinen, vol met bijzondere bloemen en planten. Er zijn tuinen die je kunt inkleuren, doolhoven om te onderzoeken, patronen die je met eigen hand kunt afmaken en lege plekken waar je zelf tekeningen kunt toevoegen.
De tuinen verbergen ook allerlei kleine beestjes die graag ontdekt willen worden. Zoek naar verstopte vlinders, rupsen, vogels en lieveheersbeestjes.

2

Ik ben begonnen te kleuren met potloden, omdat ik al op veel plekken gelezen had dat met stift niet goed ging in dit boek. Ik heb gekozen voor de Staedtler ergosoft kleurpotloden. Deze kleuren erg fijn in dit boek en geven erg veel kleur af op dit papier.

3

Het papier in dit boek is vrij dun, maar voor potlood is dit erg geschikt en kleurt het ook erg fijn. Het potlood glijdt als het ware over het papier. Doordat het papier erg dun is was ik inderdaad wel erg bang om met stiften te kleuren.

4 5

Ik heb ergens achterin bij de oplossingen op een stukje getest hoe het kleuren met stift ging. Op een klein stukje ging het goed. Dus toen toch aan een kleurplaat begonnen met stift. Maar helaas drukten de stiften toch wel erg door bij dit dunne papier. Wat al meerdere mensen verteld hadden, maar wat ik dus zelf ook uit wilde proberen. Dus gestopt met deze kleurplaat om verder te voorkomen dat de kleurplaat op de achterkant verpest zou worden.

6

Het boek wisselt makkelijkere kleurplaten veelvuldig af met echte priegelplaten waar je uren tot dagen zoet mee bent. Dit is echt een boek waar je je helemaal in uit kunt leven als je gek bent van bloemen en tuinen. Je hebt ook bij sommige kleurplaten ook de mogelijkheid om de kleurplaat af te tekenen. Echter ook als je niet kunt tekenen kun je hem gewoon gebruiken als kleurplaat.

7

 

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn geheime tuin
Auteur: Johanna Basford
Aantal Pagina’s: 96
Uitgeverij: THOTH
ISBN: 9789068686296
Prijs: € 10,90

Dit boek is o.a. te koop bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *