Het Betoverde woud

1

Van uitgeverij THOTH kregen we het boek Het betoverde woud toegestuurd om een review te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Dit verbluffende nieuwe kleurboek van Johanna Basford, bekend van Mijn geheime tuin neemt je mee op een zoektocht door een betoverd woud. Wat zit er verborgen in het kasteel midden in het bos?
Je kunt de prachtige bostaferelen inkleuren en aanvullen, maar ook op zoek gaan naar verborgen dieren en magische voorwerpen,
waaronder negen speciale symbolen. Zoek alle symbolen om de kasteelpoort te openen en ontdek wat erachter verborgen zit!2

Het boek is het vervolg op Mijn geheime tuin. Ook dit is weer een Kleur- & zoekboek. Waarbij ook hier weer verschillende dieren en symbolen in de tekeningen verstopt zitten.

3

Het papier is een stuk dikker en gladder dan het papier in Mijn geheime tuin. Wat fijner kleuren is. Daarnaast kun je in dit boek ook kleuren met stiften, wat een leuke afwisseling is.

4

Ik zelf vond de kleurplaten in deze leuker dan de kleurplaten in Mijn geheime tuin, maar dat is natuurlijk smaak. De platen zijn afwisselend van makkelijk tot moeilijk. Je hebt eenvoudigere platen die je in enkele uren af hebt en andere platen waar je wel een aantal avonden of dagen aan bezig bent. Als extra verrassing zitten er een geweldig mooie openklappende kleurplaat achter de kasteelpoort verstopt.

5

Ik ben begonnen met stift (Staedtler en Stabilo)te kleuren en was blij verrast dat deze absoluut niet doordrukten. De stift wordt mooi opgenomen door het papier en de kleuren worden mooi weergegeven.

6

Hierna  meteen verder gegaan met de volgende kleurplaat en deze met kleurpotlood gedaan, omdat ik benieuwd was of deze net zo fijn zouden kleuren als de stiften in dit boek. Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell Polychromos en gleden echt over het papier. Het pigment van het potlood werd net als de stift mooi weergegeven op het papier.

7

In onze facebookgroep “Volwassenen kleuren ook” zagen we dat Ferry van Dorp, een van onze leden, in dit boek met aquarelverf bezig was. Hier was ik nogal verbaasd over dat dit ook mogelijk was. Bij navraag bij hem bleek dat dit zelfs zeer goed ging. Dus ook weer een extra pluspunt.

Bron Foto: Ferry van Dorp
Bron Foto: Ferry van Dorp

Bij dit boek heeft THOTH de aanmerkingen die bij Mijn geheime tuin geplaatst zijn zeer zeker meegenomen en dit boek zoveel verbeterd dat dit een echte aanwinst is voor de volwassenen kleurders.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het Betoverde Woud
Auteur: Johanna Basford
Aantal pagina’s: 84
Uitgeverij: THOTH
ISBN: 9789068686692
Prijs: € 10,90

Dit boek is o.a. te verkrijgen bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *