Flow, Coloring is a form of happiness

1

We kregen van Flow Magazine het boek Coloring is a form of happiness opgestuurd om uit te testen en een recensie over te schrijven.

Informatie van de achterflap: Dit kleurboek is een speciale uitgave van het magazine Flow. In dit Flow Coloring Book vind de illustraties van twee van onze favoriete ontwerpers: Helen Dardik en Carolyn Gavin. Normaal barsten hun illustraties van de kleuren, nu mag je die helemaal zelf toevoegen. Naast de kleurplaten verzonnen Helen en Carolyn ook tekenopdrachtjes en gaven ze insiders tips. Veel plezier!

2

Toen we het pakket toegestuurd kregen, hadden we naast het boek nog een leuke verrassing. Het boek werd met een leuke smakelijke verrassing verpakt. En dat hebben we ons tijdens het kleuren natuurlijk ook lekker laten smaken. Met een stukje chocolade gaat het kleuren natuurlijk nog beter. 🙂

We zijn beginnen te bladeren en wat meteen opviel is dat het boek verschillende thema’s heeft. zo heb je bijvoorbeeld vogels, quotes, bloemen, patronen en variatie enz..

3

Hierdoor kun je snel naar een bepaald stuk in het boek gaan als je weet dat je bijvoorbeeld bloemen wilt kleuren.
Het boek bevat kleurplaten, tekentips en tekenopdrachten, wat het boek extra afwisselend maakt.

De tekentips zorgen ervoor dat je op eenvoudige wijze bepaalde dingen leert tekenen. Zo wordt bijvoorbeeld in eenvoudige stappen uitgelegd hoe je een vogel moet tekenen. Daarnaast heb je opdrachten waarbij je een fantasievogel moet tekenen.  Dit kan eigenlijk niet mis gaan.

4

We hebben ervoor gekozen om te beginnen te kleuren met stift. Hier hebben we gekozen voor de Faber Castell pitt artist pen brush. Het papier kleurde fijn, echter merkten we wel al vrij snel dat het papier niet echt geschikt is voor stiften omdat de stift doordrukt op de achterkant. Hierdoor is de plaat op de achterkant niet meer te kleuren. Dus dit boek is helaas alleen geschikt voor kleurpotloden.

5

Bij de kleurpotloden hebben we gekozen voor de faber castell polychromos. Deze kleurden goed op dit papier. Doordat het papier een fijne structuur heeft werd de kleur goed weergegeven op dit papier. Ik heb een stuk gedoezeld met geurloze terpentine en een doezelaar. Ook dit ging heel goed op dit papier. Ik merkte dat dit zelfs al goed lukte zonder terpentine, maar voor het mooiere resultaat heb ik toch een beetje terpentine gebruikt.

6

Er staan heel wat afwisselende platen in dit boek. Van kleine priegeldingetjes tot makkelijkere kleurplaten waar je wat grotere vlakken kunt kleuren. Zo is er voor ieder wat wils.

Dit boek kost € 8,95 en is oa te koop in de Flowshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *