Dierenrijk kleurboek – Kleur jezelf kalm

1

Van uitgeverij Karakter kregen we het boek Dierenrijk kleurboek – kleur jezelf kalm om een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

2

Informatie die op internet te vinden is: Kleuren iets voor kinderen? Wel nee! Steeds meer mensen ontdekken hoe rustgevend het is om lekker te kleuren en zo je gedachten even uit te zetten en bij te komen van een drukke werkdag of een vermoeiende week. Ga aan de slag met potlood, stift of zelfs krijt en ontdek welke kunstwerken er uit je handen komen.

Ga terug in de tijd en hervind het plezier en de ontspanning die je vroeger als kind had tijdens het kleuren en tekenen en verlies jezelf in het prachtige dierenrijk dat Millie Marotta voor je heeft gecreëerd. En kleuren binnen de lijntjes? Dat hoeft niet, Marotta geeft je aanwijzingen en suggesties om haar prachtige tekeningen te vervolmaken.

3
In dit boek staan, zoals de titel het eigenlijk al zegt, allerlei dieren afgebeeld. De dieren zijn allemaal opgebouwd uit bloemstructuren. De lijntjes van de kleurplaten zijn dun waardoor ze na het kleuren bijna niet opvallen.
4
Ik ben begonnen te kleuren met kleurpotloden aangezien dit ook wordt geadviseerd in de inleiding. Dit ging erg goed. De potlood gleed over het papier en het papier is inderdaad erg geschikt om te kleuren met potloden.
5
Hierna ben ik gaan kleuren met de Staedtler triplus fineliners. Dit ging ook goed, echter had ik bij sommige kleuren wel het gevoel alsof de kleur door het papier opgezogen werd, waardoor de kleur soms ietwat uitliep op het papier. Dit is minimaal maar valt mezelf natuurlijk wel op.
6
Er staan naast de kleurplaten ook platen in die zelf aangevuld kunnen worden met eigen teken kunsten. Dit kun je zelf zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Dit is een leuke aanvulling in dit boek.
7
Achterin het boek kun je daarnaast op een aantal bladzijden je eigen dierenrijk creeëren door op de lege bladzijden je eigen tekenkunsten te tonen. Dit heb ik zelf nog maar even achterwege gelaten.Gegevens van dit boek:
Titel: Dierenrijk kleurboek
Auteur: Millie Marotta
Uitgeverij: Karakter uitgeverij
Afmetingen: 13x252x250 mm
ISBN: 9789045207599
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

One thought on “Dierenrijk kleurboek – Kleur jezelf kalm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *