De kunst van Zentangle tekenen

foto-voorkant-boek

We hebben Mariskleurt gevraagd of ze voor ons een review wilde schrijven over het boek “De kunst van Zentangle tekenen” dit leek haar wel iets. En ik moet zeggen lees onderstaande review want het is meer dan de moeite waard.

Informatie over het boek van internet:

Welkom in de wereld van Zentangle®! Je zult beslist gegrepen worden door de ontwerpen in dit inspirerende boek; niet alleen als dit je eerste kennismaking met Zentangle is maar ook als je al eerder tangles hebt gemaakt. Met eenvoudige materialen ga je aan de hand van vier Certified Zentangle Teachers aan de slag met de unieke tanglepatronen, waarbij je voortdurend nieuwe ideeën en inspiratie opdoet, nieuwe inzichten verwerft en tot verrassende creatieve uitdrukkingsvormen komt. Het mooiste is nog wel dat Zentangle een heerlijke bron van ontspanning is. Met de tips, voorbeelden en oefenbladen in dit boek kun je direct aan de slag en ben je voor je het weet in de ban van deze verrukkelijke kunstvorm!

Het boek heeft de grootte van een A4’tje, en telt 144 pagina’s.

foto-binnenkant

In dit boek zal je veel inspiratie opdoen. Er staan vele basis tangles in, deze met een goed uitleg. Het boek is geschikt voor zowel beginners, als gevorderden. Ook staan er in het boek vele tangles en ZIA’S (zentangle inspired art). Deze geven je een goede indruk van de vele mogelijkheden die zentangle bied. Bij zentangle bestaat er geen goed of fout, iedereen doet het op de eigen manier. Het is een manier om lekker tot rust te komen, en heerlijk ontspannend! Het boek is opgedeeld in 6 delen. Deel 1 is de inleiding van het boek. Deel 2 tm 5 bevatten de tangles en projecten. Elk deel is geschreven door een andere CZT (certified zentangle teacher). Deel 6 word nog wat verteld over de kunstenaars die aan het boek gewerkt hebben.

inhoudsopgave

Er staan veel basis tangles in het boek, en ze worden goed uitgelegd. Door de goede uitleg is het boek goed te volgen. Ook zit er in het boek veel ruimte om te oefenen. Ik heb daar zelf geen gebruik van gemaakt, ik persoonlijk vind dat zonde. Al met al kun je echt een hoop inspiratie uit dit boek halen om zelf de mooiste tangles en of ZIA’S te maken.

tangle-1

mijn-tangles
Tangles getekend door Mariskleurt

Ik heb niet alleen tangles gemaakt uit het boek. Het leek mij ook heel erg leuk om een project te maken. Ik heb gekozen voor project nr 5, de kolibrie. Ook om een project te maken staat er een hele goede stap voor stap uitleg bij. Deze heb ik wel gevolgd, maar sommige details heb ik anders gemaakt. Ook heb ik er meer bijgetekend.

voorbeeld-project-boek

opbouw-project-1

opbouw-project-2

opbouw-project-3

mijn-project

Mijn conclusie:

Ik heb met veel plezier dit boek gereviewd! Ik vind het een heel erg leuk boek, en ik ga dit zeker nog vaak gebruiken. Ik kan er heel veel inspiratie uit halen. Ook omdat ik zelf graag teken, en tangles maak is dit boek heel geschikt voor mij. En om die reden zou ik het ook iedereen aanraden! Het boek is overzichtelijk, goed ingedeeld, en bied genoeg mogelijkheden!

Wij, van volwassenen kleuren ook, zijn erg blij met deze review. En hopen dat we vaker kunnen samenwerken met Mariskleurt.

Houd onze blog sowieso in de gaten, want er komt ook weer een supermooie kleurplaat van Mariskleurt aan!

Gegevens van dit boek:
Titel: De kunst van zentangle tekenen
Auteur: Stephanie Meissner
Uitgeverij: Librero
Aantal pagina’s: 144
ISBN: 9789089984197
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *