Leer tekenen nummer 12

Leer tekenen 12Van BPV medien hebben we het tijdschrift Leer tekenen nummer 12 ontvangen om een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Ik ben gelijk in het tijdschrift beginnen te bladeren en kwam er al meteen een interessant artikel tegen.
Ik ben zelf op zoek naar nieuwe stiften dus heb het artikel over de pitt artist stiften met veel interesse gelezen. Hier wordt helder en duidelijk in uitgelegd wat alle mogelijkheden zijn van deze stiften. Je kunt er nog veel meer mee dan ik al wist. Bijvoorbeeld ook aquarellen, dat is iets wat ik nog niet wist. sam_0116De kleuren van de pitt artist stiften zijn ook goed mengbaar en door vaker over elkaar heen te gebruiken wordt de tint steeds donkerder. Dat zijn extra leuke weetjes. In de bladzijden erna wordt een tekening mooi uitgewerkt met deze stiften en krijg je een stap voor stap uitleg erbij. Wat ook weer erg goed uitgewerkt is door de makers van dit tijdschrift.

sam_0117

sam_0118Hierdoor krijg je erg veel tips en trucs geleerd om een mooie en goede tekening neer te zetten. sam_01211Een ander onderwerp in dit tijdschrift is het tekenen van een lieveheersbeestje op een wenskaartformaat. Ook hier krijg je eerst weer een mooi lijstje met de materialen die je nodig hebt. Daarna krijg je weer een mooie stap voor stap uitleg om tot een mooi eindresultaat te komen. Dit vind ik zelf het mooie aan dit tijdschrift. Dat alles mooi stap voor stap uitgelegd word, waardoor je een heldere duidelijke uitleg met voorbeelden krijgt.

Hieronder staan nog enkele voorbeelden uit het tijdschrift waar steeds met verschillende materialen gewerkt wordt en met verschillende technieken, zodat iedere soort tekenaar uit ieder exemplaar toch leuke informatie kan halen. Daarbij denk ik, door de handige uitleg, met voorbeelden, kun je ook steeds nieuwe gebieden uit proberen.

Zo word hier uitgelegd hoe je op grijs fotokarton een mooie tekening in zwart wit kunt maken.
sam_0119

Bij het tekenen van deze frambozen is gebruik gemaakt van hard pastelkrijt en word er ook hier weer netjes stap voor stap uitgelegd hoe je tot dit mooie eindresultaat kunt komen. sam_0120Bij het Meisje met de hoed krijg je bijvoorbeeld ook heel mooi uitgelegd hoe de verhouding van een hoofd is. Daarbij krijg je overal tussen door handige tips die niet alleen bij de desbetreffende uitleg handig is maar ook bij andere tekeningen goed van pas kunnen komen. sam_0122Door de handige en makkelijk geschreven artikelen in dit tijdschrift wordt het tekenen een extra uitdaging en wordt het extra leuk om nieuwe dingen qua tekenen uit te proberen.

Leer tekenen verschijnt vier keer per jaar. Een los tijdschrift is te koop bij de tijdschriftenhandelaar en kost € 4,90. Je kunt ook een jaarabonnement nemen en kost € 19,60.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *