Butterflies coloring book

voor1

Informatie die op internet te vinden is: 43 finely detailed, accurately rendered illustrations of pipevine swallowtail, monarch, buckeye, white admiral, olive hairstreak, California dogface, mourning cloak, great spangled fritillary, fiery skipper, painted lady, many others. Captions provide data on coloration, range, habitat, special characteristics, more. Captions by Monty Reid.

We hebben deze keer gekozen om over één van de vele kleurboeken van Jan Sovak, Butterflies, een recensie te schrijven.
De recensie wordt geschreven door ons teamlid Amanda.

voorb

Persoonlijk ben ik al erg gecharmeerd van vlinders, en kleuren vind ik geweldig om te doen. Dus dit boek zou bijna voor mij gemaakt kunnen zijn.

1bl1kl

Er staan 40 prachtige kleurplaten van vlinders in. Onder iedere tekening staat de naam van de vlinder en de beschrijving ervan, zoals de kleuren die hij heeft en waar hij leeft e.d.

achter1

 

Voor en achter in het boek staan de kleurplaten, in het klein ook ingekleurd afgebeeld, zodat je een goed idee krijgt hoe de vlinders er in het echt ook uitzien.Het enige nadeel voor sommige is misschien dat dit allemaal in het Engels geschreven is. Maar dit neemt niets af van het kleur plezier.

2bl2kl

Ik heb alle kleurplaten met potlood gekleurd, omdat ik er aan twijfel of dit met stift mooi zou worden, dit i.v.m. de kleurnuances. De vlinder op pagina 5 heb ik dan in tegenstelling tot de andere twee, gedoezeld (uitwrijven met een “papieren potlood” en terpentine).

3kl

Ik ben erg blij met dit boek, zowel door de vlinders natuurlijk, maar ook door de kwaliteit van het papier. De omschrijving bij de vlinders maakt het voor mij helemaal compleet.

Gegevens van het boek:
Titel: Butterflies Coloring Book
Auteur: Jan Sovak
Uitgeverij: Dover Publications Inc.
Aantal pagina’s: 43
Afmetingen: 6x277x210 mm
ISBN: 9780486273358
Prijs: € 8,49

Dit boek is o.a. te bestellen bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *