Denksport Mandala Ritme in kleur Nummer 1


1Informatie die op internet te vinden is: Ritme in kleur! Denksport Mandala brengt 48 inspirerende mandalatekeningen waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten met kleurpotlood of viltstift. Mandala heeft een uniek vierkant formaat en iedere pagina bevat een perforatierand, waardoor je de mandala’s uit kunt nemen vóór of juist ná het inkleuren.

We zagen op internet dat Denksport weer een nieuw boekje uit had, dus meteen naar de winkel om te kijken of we deze ook konden vinden. Vaak is dat hier nog al eens een probleem. Maar we hadden deze keer geluk. De eerste de beste supermarkt die we inliepen, daar lag hij in de schappen.

Het is een handzaam formaat, wat je net als een puzzelboekje, ook makkelijk mee kunt nemen voor onderweg. Let dan wel op vouwen en kreukels, want het heeft een slappe kaft. Het papier is mooi wit en heeft een hele fijne structuur waardoor het papier niet helemaal glad is. Wat normaal gesproken, vooral voor potloden, fijn is, dus we zijn benieuwd hoe dat bij dit boekje is.

Natuurlijk zijn we meteen door het boekje gaan bladeren en je ziet een grote verscheidenheid aan mandala’s. Van heel makkelijk tot echt priegelwerk en echt zenuwslopende werken. Wat wij echter wel jammer vinden, is dat je in dit boekje mandala’s tegen komt die je ook in andere mandala boeken tegenkomt. Maar de uitdaging is dan natuurlijk om ze iedere keer anders in te kleuren.
2
We zijn begonnen te kleuren met de Tombows ABT dual brushpens deze kleuren erg fijn op dit papier. De kleur wordt erg mooi weergegeven. Echter drukt de kleur wel op de achterkant door. Hierna heb ik een stuk van een andere mandala ingekleurd met de Faber Castell Pitt Artist pen brush en dan was er nog wel doordruk, maar die was toch wel al minder. Dus het is bij het gebruik van stiften, even heel goed uitkijken, welke stiften dat je gaat gebruiken. En raden we jullie aan het even op een stukje in een hoekje uit te proberen. Of even te kijken welke er op de achterkant staat, en of je die interessant vindt.
3
Hierna hebben we een mandala gekleurd met potlood. Ik heb hiervoor gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden kleurden zoals verwacht erg fijn op dit papier. de kleurafgifte was, ook bij weinig druk, erg goed te noemen.

4
De bladzijden hebben een perforatierand, waardoor de mandala’s uitneembaar zijn. Echter wat ik hierbij dan jammer vind, is dat ze dubbelzijdig bedrukt zijn. Want als je hem uitscheurt om bijvoorbeeld op te hangen of weg te geven zie je de achterkant van de mandala niet meer. Ons leek het handiger, als er een perforatierand in zit, om dan het boek enkelzijdig te bedrukken.5

Wij vinden dit boek weer een mooie aanvulling voor de echte mandala-liefhebber. En zijn benieuwd naar de volgende uitgave.

Dit boekje is verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten van de Denksportboekjes en in de webwinkel van Denksport.

 

Gegevens van dit boek:
Titel: Mandala – Ritme in Kleur
Frequentie: 7 x per jaar
Aantal pagina’s: 48
Afmeting: 190×190 mm
Volgende editie: 07 Augustus 2015
Prijs: € 4,95

Dit boekje is o.a. te verkrijgen in de webshop van Denksport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *