Denksport Logisch kleuren + tekenen junior nummer 1

1
Van Denksport kregen we het boekje Denksport Logisch kleuren en tekenen junior voor uit te testen en een review over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Na het verkoopsucces van Logisch kleuren en tekenen voor volwassenen, brengt Denksport nu ook een versie uit speciaal voor kinderen! Net als in het boek voor volwassenen, vind je hier ook de vermakelijke ‘lijnpuzzel’ terug en het ‘codeplaatje’. Maar uniek zijn zeker ook ‘kleuren op nummer’ en ‘tellen en kleuren’. De kleurtekeningen en puzzels hebben allen iets gemeen: er verschijnt altijd een prachtige afbeelding.

Toen we het boekje in de bus kregen zijn we gelijk erin gaan bladeren aangezien we de Logisch kleuren en tekenen voor volwassenen ook regelmatig gekocht hebben. De puzzels die er in staan komen grotendeels overeen met elkaar.
In de junior versie vind je echter nog enkele andere versies. 2
Op de begin pagina staat een mooie uitleg van iedere soort puzzel/tekening. Aan het symbool rechtsboven aan de tekening kun je iedere keer zien wat voor tekening het is. Zo heb je lijnpuzzels, codeplaatjes, codekleuren op nummer vierkant, codekleuren nummer driehoek, kleurplaten en tellen en kleuren. Dus genoeg afwisseling in een boek.
3We zijn begonnen met een “lijnpuzzel”. Denksport zegt in hun persbericht dat de junior editie geschikt is voor de leeftijd voor 6 tot 12 jaar. Echter denken wij dat de leeftijd erg jong gesteld is en dat jeugd van 6 jaar moeite zal hebben om o.a. de lijnpuzzels te doen. De lijnpuzzels lopen gemiddeld tot getallen in de 90 en of jonge kinderen zover kunnen tellen vragen wij ons af. 4
Daarna hebben we een “codeplaatje” gemaakt. Deze vond ik eigenlijk even moeilijk als de codeplaatjes bij de logisch kleuren & tekenen voor volwassenen. Alleen was er bij deze meer wit te laten dan bij de versie voor volwassenen. Zodat het toch iets minder werk was. 5
Hierna nog een “Codekleuren op nummer driehoek”. Dit is een variant op het gewone codekleuren omdat de hokjes driehoekjes zijn, wat ik wel leuk vond omdat je hierdoor toch weer een heel ander resultaat krijgt als de vierkanten codekleuren op nummer. 6
Wat je in het logisch kleuren & tekenen voor volwassenen niet terug vindt is het tellen en kleuren. Dit is een extra oefening om ook het rekenen te oefenen. Dit zijn makkelijke reken oefeningen. Echter ook hierbij geldt dat voor de jongste denk ik wel de hulp van een van de ouders of van een ouder broertje of zusje in geroepen moet worden.

In dit boekje staan ook nog enkele kleurplaten die volwassenen beslist ook nog mooi en moeilijk genoeg vinden. 7
We hebben niet overal een voorbeeld van gemaakt om het ook voor jullie spannend te houden wat er uit moet komen. Wij gaan hier zeker nog in verder kleuren.

Gegevens van dit boekje:
Verschijnt 3 x per jaar.
Editie 1: Nu verkrijgbaar
Editie 2: 21 juli 2015 verkrijgbaar
Editie 3: 10 november 2015 verkrijgbaar
Losse verkoopprijs: €3,95

Verkrijgbaar via: Denksport en de bekende denksport verkooppunten

Dit boekje is weer een leuke aanvulling op het bestaande aanbod en ik denk dat dit boek extra leuk is om samen te doen met je jongere kind, maar ik denk dat het iets oudere kind of jezelf als volwassene je hier zeker ook menig uurtje plezier aan beleeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *