ColoSolo Dome

icon512x512Van de maker van de ColoSolo apps kregen we de app Colosolo Dome om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie die op internet te vinden is: Maak op verbluffend eenvoudige wijze de mooiste mandala’s helemaal naar jouw zin en moeilijkheidsgraad. Print ze vervolgens uit op de door jou uitgekozen papiersoort en beleef veel ontspannende uren/dagen met het inkleuren van je tekening. Stuur er ook eens een paar naar je vrienden en kijk hoe iedereen ze op hun eigen manier uitwerkt.
Je kunt je kleurplaat met ColoSolo Dome vullen met speciaal voor deze app ontworpen vormen. Deze keer staat hij in het teken van Koepels van gebouwen.
Je mandala’s maak je van binnen naar buiten of andersom voor de verschillende effecten. Ook de tussenruimtes en de verdraaiing is apart in te stellen. Elk voorwerp is met de hand simpel bij te stellen in plaats, grootte en verdraaiing en ook weer te verwijderen.
Is je tekening klaar, dan bewaar je hem met of zonder kaderrand. ColoSolo bewaart de tekeningen op de zelfde plek als je foto’s. Je kan ze dus delen, versturen en printen zoals jij wilt.
ColoSolo Dome bevat een nieuw gereedschap nl een maatring waarmee vooraf de grootte van de te plaatsen vorm heel nauwkeurig bepaald kan worden.

afbeelding-2Ik had via facebook al enkele voorbeelden gezien van deze app en mijn nieuwsgierigheid was dus al aangewakkerd. Deze app is deze keer wederom een soort mandala’s, echter staat deze app in het teken van koepels van gebouwen. De mooie vormen doen je inderdaad denken aan deze koepels.

Wat nieuw is aan deze app en we in de eerdere apps van colosolo nog niet gezien hebben is het nieuwe gereedschap. Namelijk de maatring, waarbij je de precieze grootte van de vorm kunt bepalen en de precieze plek waar hij terecht moet komen kunt aangeven. Erg handig. Dit is een goede aanvulling op deze apps. Wat mij betreft mag dit gereedschap ook op de colosolo man en de colosolo geo ingebouwd worden. Vooral bij de mandala apps is dit een mooie aanvulling. afbeelding-1In deze app zitten weer allerlei nieuwe vormen die we in de andere apps nog niet zijn tegengekomen wat de app nog niet zijn tegen gekomen.

Wat me wel op viel is dat deze app het beste werkt door van buiten naar binnen te werken. Door dat er een aantal vormen zitten die in andere vormen passen, vond ik het makkelijker om van buiten naar binnen te werken, echter dat is een persoonlijke mening. Je kunt de vormen heel klein maken of toch iets groter waardoor het kleuren toch iets moeilijker wordt.

gekleurde-plaat
Ik heb natuurlijk ook eentje gekleurd. En ook dit ging erg fijn. Ik heb er voor gekozen om deze te kleuren met Spectrum noir markers. De app zorgt er voor dat je je kleurplaat zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je zelf wilt.

Deze app is momenteel alleen nog maar te krijgen in de Appstore.

De prijs van deze app bedraagt € 1,99 en is te bestellen in de appstore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *