1.000.000 mandala’s om te ontwerpen, te printen en in te kleuren

Toen ik, mariska, dit boek zag heb ik het gelijk gekocht. Omdat ik zelf graag teken en kleur leek me dit een hele goede aanvulling om te hebben. En natuurlijk deel ik graag mijn bevindingen met jullie.

voorkant

Informatie die te vinden is op internet: De mandala is een zeer populair middel om te gebruiken bij het mediteren.Wereldwijd bereiken mensen een verlichte staat door eenvoudigweg de figuren levendig in te kleuren.1.000.000 mandala’s biedt een leven lang prachtige ontwerpen om uit te printen en in te kleuren.Met unieke, op maat gemaakte software ontwerpt u al met enkele muisklikken uw eigen mandala, met eindeloos veel variaties.
Unieke, eenvoudig te gebruiken software voor Windows (XP of Vista) en Mac (Mac OS X 10.4 of hoger).

Met een inleiding over mandala’s en een nuttige handleiding om met behulp van kleurenkunst te mediteren.

inhoudsopgaveToen ik door dit boek bladerde zag ik al gelijk een leuke indeling van het boek. Allereerst word er wat uitgelegd wat een mandala is, en waar het vandaan komt. Daarnaast word het symbolisme van een mandala uitgelegd, maar ook word er een stuk geschreven over de emotionele genezing van mandala’s. Ook word er uitleg gegeven over mandala meditaties. En verder word er natuurlijk uitgelegd hoe je de bijgeleverde cd-rom moet gebruiken, en hoe je in het programma de mandala’s kan ontwerpen. Al met al lijkt het me een super leuk boek.vb 1
Verder staan er in de resterende pagina’s al veel mandala’s uitgebeeld in dit boek. Het boek bied al direct een hoop inspiratie. Wat ik zelf heel handig vind is dat de nummers die gebruikt zijn er ook bijstaan. Als je dus een bepaald nummer wil gebruiken weet je al waar je moet zoeken. Zo kun je al gelijk een hoop voorbeelden zien, en heb je in het programma alle vrijheid om je ontwerpen persoonlijk te maken.

vb 2
Ik heb 1 mandala gemaakt dmv de cd-rom, en ingekleurd. Ik heb gekozen voor de binnenkant nr. 2, de middelste ring nr. 37 en de buitenste ring nr.85. Je krijgt dan een soort van bloemen en vlinder mandala. Ik ben blij met het ontwerp. Ik vond deze mandala erg leuk om in te kleuren. Qua formaat was het ook goed te doen, niet te klein en priegelig. Het resultaat wil ik graag met jullie delen.

Eigen ontwerp

Ik vond dit een heel leuk en duidelijk boek, en ik ben heel blij dat dit boek nu bij mijn collectie is toegevoegd. Ook de cd-rom is een meerwaarde. Je kan de ontworpen mandala’s ook uitprinten en inkleuren. Ook wil ik dit boek als inspiratie gebruiken om zelf te gaan tekenen. Dit boek is voor mij een zeer leuke en handige aanwinst. Ik ga zelf de voorbeelden in het boek niet inkleuren, ik vond het papier heel erg glad. En daardoor is er niet in het boek te kleuren. Wat ik overigens wel heel erg jammer vind. Maar ik denk wel dat je de voorbeelden in het boek kunt kopiëren en of scannen. Er zijn ontzettend veel combinaties mogelijk, doordat je 3 ringen kunt kiezen. Voor elke ring 100 mogelijkheden. 100x100x100 is dus een miljoen mandala’s.
mandala 1
Dus je zal niet snel verveeld zijn met het boek. Ik ben in ieder geval blij verrast!
Als je dus van mandala’s houd, en van het ontwerpen ervan (via pc of tekenen) dan is dit een leuk boek voor jou!
vb 3
Gegevens van dit boek plus cd-rom:
Titel: 1.000.000 mandala’s om te ontwerpen, te printen en in te kleuren
Auteur: Madonna Gauding
Uitgeverij: Librero
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 240x240x210 mm
ISBN: 9789057645587
Prijs: € 24,50

Dit boek plus cd-rom is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *