Boeddhisme – Creatief kleuren zonder stress

cover

Binnen het grote aanbod kleurboeken dat beschikbaar is, zijn er een aantal boeken die volledig gewijd zijn aan één onderwerp. Zo ook het boeddhisme kleurboek van Creative Colors. In dit kleurboek komen diverse Boeddha’s, lotusbloemen en Aziatische tafereeltjes voorbij. Een heel divers aanbod en een heel ander kleurboek dan de boeken die we al kennen.

Informatie die te vinden is op internet: boeddhisme – Creatief kleuren zonder stress. Mandala’s, dharmawielen, de boom der ontwaking, lotusbloemen, Boeddhabeeldjes die beelden oproepen van India, Tibet, Thailand, Sri Lanka, Cambodja, Laos, Birma en niet te vergeten China en Japan. De kleurplaten in dit boek zijn geïnspireerd op de boeddhistische wereld, en wij nodigen u uit om een ontdekkingsreis te maken over de twee belangrijkste paden van deze levensbeschouwing: die van de juiste aandacht en de juiste concentratie.

Het boek is gebonden met een harde kaft. Dit ziet er erg luxe uit, maar doet ook niet af van het kleurgemak. Het boek kan mooi plat liggen waardoor je goed bij elk stukje van de plaat komt. Hoewel we van de Art-therapie boeken gewend zijn dat de platen omlijst zijn door een witte rand, lopen de tekeningen in het boeddhisme boek gewoon door en vullen de hele pagina.

VB1

Het papier is dik en glad. Persoonlijk vind ik dit heerlijk kleuren. Alleen al voor het papier zou ik dit boek opnieuw aanschaffen. Door de dikte van het papier kan je hier makkelijk met stiften in kleuren, zonder dat het doordrukt. Ook potloden glijden over het papier. Het boek is dubbelzijdig bedrukt, maar door de dikte van het papier maakt dat niet uit, er is geen doordruk op een andere plaat.

VB2

De platen spreken mij erg aan. De lijnen zijn goed zichtbaar en netjes gedrukt. Het aanbod van de platen is heel divers. Dit zorgt er voor dat je een plaat kan vinden voor ieder moment. Je kan met dit boek een tijd voor uit, zonder de zoveelste dezelfde plaat te hebben gekleurd.

stift

Mijn eerste indruk van het kleuren in dit boek was erg positief. Deze plaat maakte ik met stabilo stiften en deze gleden over het papier. Na de eerste plaat kon ik nog niet stoppen met kleuren in dit boek, het papier zorgde hier voor.

potlood11

Ook met potloden kleurde het fijn in dit kleurboek. Ik gebruik de Davinci potloden van de Action. Helaas vind ik deze potloden iets minder fijn kleuren, maar dat ligt niet aan het papier. Met andere potloden merkte ik dat het kleuren veel fijner ging. De potloden kleurden soepel op het papier en gaven mooi kleur af. Ook kleurnuances aanbrengen gaat goed.

stift-2

Al met al ben ik ontzettend enthousiast over dit kleurboek. De platen zijn origineel en divers, het papier kleurt ontzettend fijn en het boek heeft een luxe uitstraling door de harde kaft. Een aanrader voor iedere kleurfanaat!

Gegevens van het boek:
Titel: boeddhisme –  Creatief kleuren zonder stress
Uitgeverij: De Lantaarn B.V.
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 207 mm X 297 mm X 20 mm (B x L x H)
ISBN: 9789461883988
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. te koop bij Bol.com.

 

One thought on “Boeddhisme – Creatief kleuren zonder stress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *