Het vierde enige echte mandala kleurboek

Van uitgeverij BBNC kregen we het boek “Het vierde enige echte mandalakleurboek” om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te omschrijven. Hiervoor willen we BBNC bedanken. Informatie die op internet te vinden is: Mandala’s vormen een bron van rust, wijsheid en meditatie, en kunnen als focusobject worden gebruikt tijdens meditatie. De vorm en de symmetrie zorgen ervoor dat de aandacht bijna automatisch naar het midden wordt getrokken. Daarnaast zijn mandala’s natuurlijk ook prachtige geometrische figuren om in te kleuren! Na het succes van de eerste drie delen brengen wij nu Het vierde enige echte mandalakleurboek uit, met 70 schitterende nieuwe mandala’s. Het boek is zoals altijd gemaakt van extra stevig papier, wat het uitermate geschikt maakt voor allerlei materialen. Breng jezelf tot rust en bevrijd de creatieveling in jezelf met Het vierde enige echte mandalakleurboek.

Na de drie eerdere versies van dit boek zijn we ondertussen aan beland bij het vierde deel van deze succesvolle reeks. Je ziet weer een afwisselende reeks van mandala’s in dit boek. Ik ben begonnen met stift te kleuren in dit boek. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Pitt artist pen brush. De stiften gleden mooi over het papier. De papier kwaliteit is weer goed, zoals we gewend zijn in de mandalaboeken van BBNC. Echter wat me bij deze mandala heel erg stoort is dat de lijnen niet mooi strak zijn, maar toch heel vaak kartelig lopen. Dit zie je goed in onderstaande close-up.
Het lijkt net of er kleine hapjes uit de lijn genomen zijn. Daarnaast is de mandala niet geheel symmetrisch, je hebt soms 1 vakje meer om in te kleuren dan de andere keren in de mandala. Zo zie je in onderstaande foto dat de rij de ene keer aan de binnenkant stopt met blauw en de andere keer met rood. Terwijl er steeds dezelfde kleuren gebruikt wordt. Terwijl een mandala rust moet brengen, zorgt dit eerder voor onrust. Dit is een beetje jammer en had naar mijn idee beter gekund. Hierna ben ik gaan kleuren met potloden. Hierbij heb ik gekozen voor de blauwtinten van de Faber Castell polychromos. Ook deze potloden kleuren erg fijn op dit papier. De kleurafgifte is ook bij weinig druk goed. Het papier is van een fijne structuur waar potlood goed op pakt. Conclusie: Ook dit vierde mandalakleurboek is weer afwisselend qua mandala’s, echter lijkt het wel door de  iets  mindere afwerking bij sommige mandala’s dat het boek iets te snel gemaakt is. Sommige mandala’s zijn helaas niet symmetrisch waardoor het rustgevende effect er van toch iets verdwijnt. Het papier van dit boek is zoals we gewend zijn erg goed. Gegevens van dit boek:
Titel: Het vierde enige echte mandala kleurboek
Uitgeverij: BBNC uitgeverij
Aantal mandala’s: 70
Afmetingen: 11x300x300 mm
ISBN: 9789045318486
Prijs: € 12,50

Dit boek o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

One thought on “Het vierde enige echte mandala kleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *