Sanders mandalablok editie 1

Toen ik, Mariska, dit boekje zag liggen wilde ik maar al te graag een review schrijven en mijn bevindingen met jullie delen.

Informatie van het internet:
Nieuw van Sanders, het mandala kleurblok.
Dit kleurblok van 64 pagina’s staat boordevol prachtige mandala’s voor urenlang rust, ontspanning en plezier.
Het blok is uitgevoerd in een handig formaat namelijk 20×20 cm.

De eerste plaat heb ik met stiften gekleurd, ik heb hierbij gekozen voor de Staedtler triplus color. Dit ging wel goed, de stiften kleurden goed op het papier. Ook werd de kleur niet opgezogen. Ik ben bewust aan het einde van het blok begonnen met kleuren, dit omdat ik niet onnodig platen wilde verknoeien als de stiften zouden doordrukken. Toen ik eenmaal begonnen was met kleuren merkte ik al snel dat de stiften behoorlijk doordrukten. Als je al met stiften wilt kleuren moet je er een blanco vel achter leggen, en het verlies van 1 plaat voor lief nemen.De volgende plaat heb ik met potloden gekleurd, ik heb hierbij gekozen voor het Bruynzeel keverblik. Dit papier kleurde super met de potloden. De potloden gelden gemakkelijk over het papier. Ik heb ook nog geblend met een blender potlood van koh i noor. Dit kan wel, maar je beschadigt wel snel je papier. Ook kwam ik erachter dat door het blenden de mandala achterop je plaat afgeeft op een andere bladzijde. Ook dit was niet echt een succes. Met het blenden kun je ook het beste een blanco A4tje achter de plaat doen, en niet te veel drukken.
Conclusie: Ik vind het een leuk boekje, er staan leuke mandala’s in. De mandala’s zijn heel gevarieerd.
Alleen is het erg jammer dat de stiften doordrukken. Ook vind ik het jammer dat je met een blenderpotlood het papier beschadigd, en dat de inkt afgeeft.
Je kan het beste alleen met potloden kleuren in dit blok. Voor de rest is het een heel leuk boekje, waar zeker leuke mandala’s in staan. Het is alleen jammer dat de kwaliteit van het papier niet helemaal top is.
Maar ik ga er zeker wel meer in kleuren, maar dan met alleen potloden. Dat is geen probleem.Gegevens van dit boekje:
Editie:  1
Frequentie:  8
Pagina’s:  64
Afmetingen:  20×20 cm
Oplossing:  nee
Prijs:  4,95

Dit boek is te koop bij de bekende verkooppunten en bij puzzelkiosk.

2 thoughts on “Sanders mandalablok editie 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *