Global Doodle Gems Mini Collection Volume 1

This review is in Dutch. Do you want to read this review in English? Press here!

Van Global Doodle Gems ontvingen wij het boek “Global Doodle Gems” Mini Collection Volume 1: “Pocket Gems for You to Bring Along !” om uit te testen en hierover een review te schrijven.

We hebben Johanna Ans gevraagd om deze review voor ons te maken. Ook hiervoor onze dank natuurlijk.
Wat een gelukkig mens ben ik, dat ik als tekenaar voor Global Doodle Gems, voor de site “Volwassenen Kleuren ook” deze gastreview mag doen. Gemengde gevoelens, het eerste boek van GDG waar ik in de lijst van artiesten ben opgenomen. Spannend gevoel ook, hoe is het formaat, het papier, hoe kleurt het papier, wat kan wel en wat kan niet. Ik ga het boekje aan een extreme test onderwerpen.

Het boekje is met haar A5 formaat voor mij een perfect en handzaam formaat. Er werkten 16 illustrators aan mee, waardoor je dus een heel gevarieerd aanbod krijgt. Maar liefst 50 platen om in te kleuren. In eerste instantie voelt het papier prima aan, toch twijfel ik een beetje aan het papier, omdat het dun aanvoelt. Maar, het is enkelzijdig bedrukt, dus ik ben gelijk een kartonnetje op maat gaan snijden om er tussen te leggen, waardoor er geen probleem meer hoeft te zijn als het doordrukt. Laten we eerst maar eens een kijkje aan de binnenkant nemen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1-B76JqzPTU]De eerste plaat die ik ga inkleuren is van Dom Domxik ga daarvoor de Stabilo 88 en de Staedtler Triplus Brilliance inzetten, en een glittertje voor de leuk.                          
                                                 
Deze fineliners drukken licht door, maar ze kleurden heerlijk op het papier, en dat is toch wel het allerbelangrijkste en het droogt  mooi op. Voor mij is de eerste test geslaagd.

 Een tweede plaat ga ik doen met Staedtler Noris Club, Faber Castell Grip Colour, Bruynzeel Colorexpress Twinpoints en Stabilo 68 stiften. Ik heb gekozen voor een plaat getekend door Creative Rosalien.
                               
                                                        

Ik heb bewust gekozen voor dezelfde kleurtinten van ieder merk stift, ik heb zelfs stiften gepakt die ik normaal niet gebruik, omdat ze krassen, vlekken, niet egaal opdrogen, en ik ben erg verrast. Alle vier de merken, glijden soepel over het papier en drogen heel mooi op. De Bruynzeel dikke en dunne punt, kleuren beiden prima. Ook deze plaat heeft een kleurrijke achterkant, maar de verschillende merken hebben geen verschil qua doordruk op de achterkant.

We willen natuurlijk ook weten wat alcohol-markers (ShinHan TwinTouch, Tiger Touch en Letra Flexmarker) doen in dit boekje. Ik heb deze getest in combinatie met de Faber Castell Pitt Big Brush en de Sakura Koi Penseelstiften. Ik kies voor een bloementekening van Lynne McGee.
                     
                           20150904_211628_wm 20150904_211641_wm
Eerste keer wat doordruk op het karton, maar dat hadden we wel ook kunnen verwachten met alcohol-markers. Maar ik ben super tevreden, niks vloeien over de lijnen, geen enkel van de merken, alle materialen glijden wederom soepeltjes over het papier. Ben dan ook best trots op mijn eindresultaat, aangezien ik én geen bloemen-kleurder ben én geen ervaren markergebruiker.En dan nu natuurlijk de laatste test, kleurpotloden. Daar heb ik teveel verschillende voor, om ze allemaal te kunnen testen in 1 plaat. Ik kies voor Bruynzeel Expression ColorCaran d’Ache Fancolor (met waterbrush), Bruynzeel Design Pastelpotloden, Caran d’Ache Pablo, Faber Castell Polychromos, Talens van Gogh Waterpencils  en tenslotte een randje Van Eijck Pastelkrijt…  Ik kies voor een tekening van Dianne Comeau.
20150905_090738_wm 20150905_092455_wm 20150905_093606_wm
                         20150905_094755_wm 20150905_100345_wm

                                 20150905_104609_wm          20150905_105206_wm

Aquarellen, kleuren mengen, droog doezelen, blenden met wit kleurpotlood, het gaat allemaal prima op dit papier! Ik weet dat er nog veel meer materiaal in omloop is, maar door 19 verschillende materialen te gebruiken, zou je zeggen dat er toch best een heel compleet beeld is ontstaan! Kortom, ik ben razend enthousiast.

Gegevens van het boek:
Titel: “Global Doodle Gems” Mini Collection Volume 1: “Pocket Gems for You to Bring Along !”
Auteur: Global Doodle Gems
Afmetingen: 6x230x152 mm
Aantal pagina’s: 106
ISBN: 9788799837526
Prijs: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

4 thoughts on “Global Doodle Gems Mini Collection Volume 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *